Η καμπάνα της FIBA ήχησε τρεις φορές στα αυτιά της ΑΕΚ. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία έριξε «τριπλό» BAN στην «Ένωση» για 3 παλιές υποθέσεις οφειλών της ομάδας (δεν δημοσιοποιήθηκαν πάντως, τα ονόματα όσων δικαιώθηκαν, καθώς ο σύλλογος δεν τους είχε πληρώσει αυτά που τους όφειλε). Αυτό σημαίνει ότι αν δεν τακτοποιηθεί το ζήτημα η ΑΕΚ δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές, αλλά πρέπει και να τακτοποιήσει άμεσα τις οφειλές αυτές για να βγάλει η FIBA τον τριπλό «βρόγχο» του ΒΑΝ από την ομάδα.

Η «Ένωση» πάντως, δεν ανησυχεί και δεν την έπιασε πανικός και… ταχυκαρδία. Η ΑΕΚ το έχει ξαναδεί αυτό το έργο αρκετές φορές. Και όλα δείχνουν ότι θα τακτοποιήσει άμεσα τις υποθέσεις αυτές όπως είχε κάνει και στο παρελθόν με άλλα τέτοια ζητήματα και θα λυθεί το πρόβλημα.

Στην ΑΕΚ είχαν επιβληθεί κι άλλα ΒΑΝ παλαιότερα. Πάντα, όμως, η ομάδα τακτοποιούσε τις υποθέσεις αυτές και γινόταν άρση της απαγόρευσης μεταγραφών από την FIBA.

Βέβαια, το γιατί η ομάδα δεν τακτοποιεί πιο νωρίς τις υποχρεώσεις αυτές, τις αφήνει να μετατρέπονται σε ΒΑΝ και μετά τις τιμωρίες πάει και πληρώνει και λύνεται το πρόβλημα είναι, ένα άλλο θέμα…

Μέχρι πάντως, να τακτοποιηθούν οι οφειλές για «τριπλό» ΒΑΝ, η ομάδα δεν μπορεί να αποκτήσει παίκτες.

Βέβαια η ΑΕΚ δεν είχε στο πλάνο να πάρει κάποιον παίκτη τώρα. Θέλει έναν ξένο ακόμα, αλλά όπως ξεκαθάρισαν οι «κιτρινόμαυροι» η ομάδα θα μείνει ως έχει για ένα διάστημα και μετά από μια σειρά αγώνων, θα φανεί ακριβώς αν θέλει ενίσχυση και που (θέλει πόιντ γκαρντ και όλα δείχνουν ότι θα πάρει τελικά) και θα γίνει η κίνηση για τη νέα προσθήκη.