Μέσα σε 1’11’’ ο Μπλατ τα είπε όλα για τον Ζήση. Με τον οποίο συνεργάστηκαν στην Benton Trevizo και κατέκτησαν το πρωτάθλημα στην Ιταλία. Ο Αμερικανός προπονητής θυμήθηκε μια παλαιότερη δήλωση που είχε κάνει για τον Ζήση και την επανέλαβε:

«Το είπα πριν από πολλά χρόνια, και θα το ξαναπώ τώρα: Πάντα ήλπιζα ότι ο γιος μου όταν θα μεγαλώσει θα γίνει αθλητής και άνθρωπος σαν τον Νίκο. Και ήθελα να συνεχίσει να είναι έτσι» είπε ο Μπλατ στην ισραηλινή ιστοσελίδα walla.co.il.

Και συνέχισε τα εκπληκτικά λόγια προς τον Έλληνα άσο:

«Είμαι γεμάτος αγάπη και θαυμασμό γι ‘αυτόν. Στα είκοσι χρόνια που υπηρέτησε το μπάσκετ, έφερε έναν πραγματικό συνδυασμό ικανότητας, IQ, συμπεριφοράς, χαρακτήρα και σωστού τρόπου. Είναι ένας άνθρωπος, ένας παίκτης και μια προσωπικότητα. Και στο δικό μου τα μάτια δεν υστερεί σε κανέναν. Είχα την τιμή να συνεργαστώ μαζί του, και ελπίζω να απολαμβάνει τη συνέχεια στη ζωή του. Και πιθανότατα θα προχωρήσει σε μια νέα σελίδα στην καριέρα του στο μπάσκετ»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ τα… είπε όλα για ένα σπουδαίο αθλητή κι άνθρωπο όπως ο Ζήσης. Που υπηρέτησε το μπάσκετ για πολλά χρόνια σε υψηλό επίπεδο. Κατέκτησε τίτλους και τώρα που ετοιμάζεται να πει το «αντίο» παίρνει ακόμα περισσότερους: Τα λόγια σεβασμού κι αναγνώρισης από όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε, τους προπονητές και τους συναθλητές του.
 

Τα αξίζει και με το παραπάνω….