Η ΑΕΚ έδειξε θετικά δείγματα γραφής στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας, επικρατώντας της Μπαϊρόιτ με 90-85.

Η Ένωση κατά διαστήματα έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης και με τον Κέλσεϊ Μπάρλοου να είναι… ζεστός, μετρώντας 22 πόντους, έφτασε στη νίκη με 90-85. Η ομάδα του Θανάση Παπαχατζή (αντικατέστησε τον Σωτήρη Μανωλόπουλο στο πρώτο φιλικό της σεζόν), πήρε την διαφορά από το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, με τις ομάδες να πηγαίνουν μαζί μέχρι εκείνη την στιγμή.

Τον Μπάρλοου πλαισίωσε ο Ντούσαν Σάκοτα, με 17 πόντους, ενώ θετική παρουσία είχαν οι Μαυροειδής και Λαρεντζάκης, που πρόσθεσαν από 10 πόντους ο καθένας. Κι όλα αυτά, με τον Κλιάντονι Έρλι να μην παίρνει μέρος στο παιχνίδι, καθώς την τελευταία στιγμή έμεινε εκτός 12άδας.

Δεν έλειψαν, ωστόσο και τα απρόοπτα για την Ένωση, καθώς ο Γιώργος Τσαλμπούρης τραυματίστηκε στο πόδι, στα πρώτα λεπτά του αγώνα, ωστόσο από την ΑΕΚ τόνισαν πως δεν πρόκειται για σοβαρό τραυματισμό, με τον Παπαχατζή να παίρνει την απόφαση να μην επιβαρύνει περαιτέρω τον διεθνή σέντερ.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 42-40, 68-53, 90-85.

Οι πόντοι της ΑΕΚ: Ξανθόπουλος 1, Σάκοτα 17 (1), Μωραΐτης 8 (2), Ρογκαβόπουλος, Άτιτς 7 (1), Λαρεντζάκης 10 (2), Μπάρλοου 22 (5), Τσαλμπούρης, Μαυροειδής 10, Τζέιμς 6, Ελονού 9, Αγραβάνης.