Η ΑΕΚ έχει στρέψει το στόχαστρό της σε έναν πολύπειρο παίκτη, ο οποίος αποτελεί και μέσα σε όλα «αγαπημένο παιδί» του νέου προπονητή της Ενωσης, Ηλία Παπαθεοδώρου. Η ΑΕΚ δείχνει να «καλοβλέπει» τον Βαγγέλη Μαργαρίτη.

Ο παίκτης του ΠΑΟΚ έχει φτάσει βέβαια στα 37. Παραμένει όμως, όχι μόνο ακμαιότατος, αλλά κάθε χρόνο είναι και καλύτερος και μάλιστα φέτος έφτασε και ως την Εθνική Ανδρών.

Ο Μαργαρίτης είναι ένας τίμιος και ικανότατος ψηλός που μπορεί να απειλήσει και κοντά στο καλάθι (με ποστ, με πλάτη με πρόσωπο), αλλά και από μακριά (έχει σχετικά καλό σουτ και από τα 6.75μ.), ενώ είναι ικανότατος ριμπάουντερ. Είναι λιγάκι βαρύς για την άμυνα, αλλά είναι πανέξυπνος και πολύπειρος, έχει δυνατό κορμί και ξέρει να το βάζει καλά στις φάσεις και έτσι μπορεί να προσφέρει πολλά και στο αμυντικό κομμάτι.

Μέσα σε όλα αποτελούσε ένα από τα «αγαπημένα παιδιά» του Ηλία Παπαθεοδώρου στον ΠΑΟΚ, αλλά γενικά είναι το αγαπημένο παιδί των εκάστοτε προπονητών του, καθώς είναι παίκτης που παίζει για την ομάδα και φυσικά δίνει τα πάντα. Ετσι η ΑΕΚ δείχνει να τον έχει στο μάτι ως μια καλή λύση για τις θέσεις των αναπληρωματικών ψηλών.

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έπαιξε φέτος 24 ματς με τον ΠΑΟΚ στην Α1 (κανονική περίοδο και πλέι οφ) και είχε μέσο όρο 8,42 πόντους (με 50,86% στα δίποντα, 32,35% στα τρίποντα), 4,58 ριμπάουντ, 1,5 ασίστ, 0,63 κλεψίματα και μόλις 0,79 λάθη σε 22΄.03΄΄.

Στο Basketball Champions League έπαιξε φέτος 12 ματς και είχε μέσο όρο 7 πόντους (με 55,6% στα δίποντα, 50% στα τρίποντα), 3,3 ριμπάουντ, 1,9 ασίστ, 0,8 κλεψίματα και 1,5 λάθη σε 18΄.03΄΄.