Ο General Manager της ΑΕΚ, Γιώργος Χήνας μίλησε στον «ΣΠΟΡ ΦΜ» για την επόμενη μέρα του «ναυαγίου» της «Ένωσης» στο Final-8 και της αποτυχίας της ομάδας να σηκώσει την κούπα του Basketball Champions League. O Γιώργος Χήνας τόνισε ότι υπάρχει πίκρα, ότι η ομάδα αδίκησε τον εαυτό της, αλλά επισήμανε ότι οι «κιτρινόμαυροι» δεν θα επιδοθούν σε… μηδενισμό των πάντων.

Από την άλλη έκανε αναφορά και στο θέμα της παραμονής του Tyrese Rice (είχε συμβόλαιο μόνο για το Final-8) και τόνισε ότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για την παραμονή ή όχι του Αμερικανού στην ομάδα. Επίσης ανέφερε ότι αν ο Rice φύγει η ομάδα θα πάει σε μια πιο «φρέσκια» λύση.

Ο General Manager της ΑΕΚ, Γιώργος Χήνας είπε μεταξύ άλλων στον «ΣΠΟΡ ΦΜ»:

Για την απώλεια του τροπαίου: «Το θέλαμε πολύ αυτό το Κύπελλο, αλλά κέρδισε δίκαια η Μπούργος. Δεν τελειώνει η ζωή εκεί. Σίγουρα στο μόνο που δεν θα επιδοθούμε είναι ο μηδενισμός που βλέπω ότι υπάρχει σήμερα. Είναι η χρονιά που η ΑΕΚ έπαιξε σε δύο τελικούς και αυτή η συνέπεια είναι αυτό που πρέπει να κρατήσουμε. Είμαστε σε μια χώρα που το αποτέλεσμα μετράει. Ίσως επειδή έχουμε καλομάθει, με την καλή έννοια, γι’ αυτό να υπάρχει κι αυτή η πίκρα. Δεν θυμάμαι πολλές ομάδες να έχουν παίξει πέντε τελικούς σε δυόμιση χρόνια».

Για την επόμενη μέρα: «Έχουμε να κρατήσουμε πράγματα. Αν θεωρήσουμε ότι τελείωσε η χρονιά 2019-20, είμαι αισιόδοξος γιατί έχει αποδείξει ότι η ομάδα αντέχει και μπορεί να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες. Παρά την πίκρα, είμαστε αισιόδοξοι για την επόμενη ημέρα».

Για τον τρόπο που έχασε η ΑΕΚ: «Και εμάς μας πείραξε ο τρόπος κι ότι αδικήσαμε τον εαυτό μας. Δεν κατηγορούμε κανέναν για έλλειψη προσπάθειας, αλλά αδικήσαμε τον εαυτό μας με τον τρόπο που ήρθε αυτή η ήττα. Στο τέλος της ημέρας είναι καλό για το σύλλογο να είναι σε τελικούς. Φτάσαμε στο τέλος, το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε, αλλά κρατάμε ότι φτάσαμε μέχρι εκεί».

«Πάθαμε μπλακ άουτ και καταρρεύσαμε»

Για το δεύτερο δεκάλεπτο του τελικού, στο οποίο η ΑΕΚ «βραχυκύκλωσε» τελείως και ουσιαστικά έχασε το ματς εκεί: «Αυτό που συζητούσαμε είναι ότι έχουμε κάνει ένα άσχημο δεκάλεπτο σε όλο το τουρνουά και σε αυτό τιμωρηθήκαμε. Πάθαμε μπλακ άουτ, δεν αντιδράσαμε σωστά και καταρρεύσαμε. Αν δεν κάνω λάθος, μόνο σε αυτό το δεκάλεπτο ήμασταν εκτός παρκέ, σε όλο το τουρνουά. Αλλά αυτό είναι το τουρνουά και πρέπει να είσαι ανταγωνιστικός και συνεπής σε όλα τα παιχνίδια».

Για το αν η διοίκηση στηρίζει τον Ηλία Παπαθεοδώρου: «Αυτό είναι δεδομένο, δεν το συζητάμε καν».

Για την Burgos, που κέρδισε την ΑΕΚ και πήρε το τρόπαιο: «Είναι μια ομάδα η οποία έπαιξε μέχρι το τέλος στην Ισπανία, νίκησε την Real στην επανεκκίνηση που έκαναν κι έφτασε 4η. Άρχισε εκπληκτικά στην Ισπανία τώρα, έδειξε να έχει φόρμα Φεβρουαρίου – Μαρτίου. Εμείς δεν ήμασταν τόσο έτοιμοι και αυτό φάνηκε στον τελικό».

«Αν φύγει ο Rice, θα πάμε σε πιο φρέσκια λύση»

Για την παραμονή ή όχι του Rice και το Plan-B αν φύγει ο Αμερικανός: «Κάποια θέματα είναι ανοιχτά. Το συμβόλαιο του Tyrese (σ.σ.: Rice)  λήγει, έχουμε μια συνάντηση τις επόμενες ημέρες, για να δούμε πως θα κινηθούμε. Δεν είναι σωστό να είμαστε βιαστικοί. Θα αξιολογήσουμε την κατάσταση, θα δούμε τι χρειαζόμαστε και θα αποφασίσουμε. Η ηλικία είναι ένας αριθμός. Όταν έχεις την τύχη να συνεργάζεσαι με παίκτες όπως ο Ζήσης, ο Λάνγκφορντ, ο Ματσιούλις. Όταν μιλάμε για τέτοια παιδιά, και τους ζήσετε στην καθημερινότητά τους και τους δείτε πως φέρονται, δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από έναν 25χρονο. Αν δεν μείνει ο Rice, θα πάμε σε μια πιο φρέσκια λύση. Υπάρχει αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα, λόγω της ιστορίας της ομάδας. Κρατάμε την ομοιογένεια και την αισιοδοξία».

Για το νέο σπίτι της ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια και το πότε θα μπει η ομάδα εκεί: «Είναι ο επόμενος στόχος. Είναι θέμα αδειοδότησης, όπως έχουμε ξαναπεί. Θέλουμε να γίνει άμεσα, τον επόμενο ένα – ενάμιση μήνα, πρέπει να αρχίσει μια διαδικασία, για να γίνουν εκεί αγώνες».