Στην ιστοσελίδα της ΑΕΚ μίλησε ο Quinno Colom, ο οποίος αναφέρθηκε στο ερχόμενο ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό, ζητώντας την στήριξη των φιλάθλων της ομάδας. Ακόμη αναφέρθηκε στην επίσκεψη των μελών της μπασκετικής ΑΕΚ στο γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά του ζητήθηκε κι ένα σχόλιο για  την συνάντησή του με τον Sergio Araujo. Tέλος μίλησε και για τις δυνατότητες του συνόλου του Segura που αν δεν είχε αυτά τα ζητήματα τότε  θα βρισκόταν  σε ακόμη καλύτερη θέση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

-Οι εντυπώσεις σου από την επίσκεψη στη Νέα Φιλαδέλφεια, με αφορμή τα γυρίσματα του βίντεο για τα εισιτήρια του ΑΕΚ – ΠΑΟ;

«Οφείλω να πω, ότι ήταν μία πολύ ωραία περιοχή, γεμάτη με φίλους της ΑΕΚ. Με το ποδοσφαιρικό στάδιο εκεί. Μου άρεσε πάρα πολύ το εστιατόριο, που γευματίσαμε, και επειδή είχε πολλά αναμνηστικά από την Ιστορία του Συλλόγου και μπορούσες να μάθεις πολλά. Το γήπεδο, έτσι όπως το βλέπω και κτίζεται, είναι πανέμορφο. Σίγουρα, ήταν μία ωραία ημέρα με τους συμπαίκτες μου η χθεσινή…»

-Τι συζητήσατε με τους συμπαίκτες σου για τη χθεσινή ιδιαίτερη βόλτα;

«Όλοι αντιληφθήκαμε, και αυτό συζητάγαμε, ότι θα είναι ένα γήπεδο-έδρα, που θα μπορείς να νιώσεις έντονα τον παλμό των οπαδών. Ελπίζω μία ημέρα να μπορέσω να δω έναν αγώνα εκεί, και επειδή μου αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο και επειδή μου αρέσουν οι οπαδοί της ΑΕΚ».

-Υποστηρίζεις κάποια ομάδα από την Ισπανία στο ποδόσφαιρο;

«Όταν ήμουν μικρός υποστήριζα τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά όταν ως επαγγελματίας ξεκίνησα να παίζω απέναντί της στο μπάσκετ, δεν μπορούσα να έχω τα ίδια συναισθήματα. Αργότερα, απαλλαγμένος από οπαδικές προτιμήσεις, ξεκίνησα να πηγαίνω αρκετά σε διάφορα ποδοσφαιρικά γήπεδα,  και στο Μπιλμπάο, στη Μαδρίτη, και στη Βαρκελώνη, καθώς στην Ισπανία έχουμε το ποδόσφαιρο στην κουλτούρα μας και μας αρέσει να παρακολουθούμε αρκετές αναμετρήσεις»

-Με τον Σέρτζιο Αραούχο, τί είπατε χθες;

«Ο Σέρτζιο είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Εύχομαι να συνεχίσει να τα πηγαίνει περίφημα. Μιλάμε την ίδια γλώσσα βεβαίως, αλλά δεν μπορέσαμε να πούμε πολλά, μιας και ο χρόνος ήταν περιορισμένος και ο κόσμος στο εργοτάξιο του γηπέδου ήταν αρκετός».

-Την Κυριακή υπάρχει η αναμέτρηση με τον ΠΑΟ, με πληρότητα 100% πλέον στα γήπεδα. Πιστεύεις, ότι ήρθε η ώρα να γεμίσει με 8.000 κόσμο το Σπίτι μας, στα Άνω Λιόσια;

«Πραγματικά το ελπίζω. Οι οπαδοί μάς δίνουν το κάτι παραπάνω όταν είναι στο πλευρό μας, και τους πιστώνεται τεράστιο μερίδιο στο νικηφόρο (περίπου) σερί, που «χτίσαμε» στην έδρα μας. Θεωρώ, ότι ο αγώνας που έρχεται θα είναι αρκετά ενδιαφέρων, και θα προσελκύσει τον κόσμο μας. Πραγματικά πιστεύω, ότι μπορούμε να πάρουμε μία μεγάλη νίκη, αρκεί να γεμίσει ο κόσμος το γήπεδο! Θέλω να πιστεύω, ότι μπορούμε να κάνουμε τους οπαδούς μας να φύγουν με χαρά από το όμορφο γήπεδό μας».

-Μιλάς με θαυμασμό για τους οπαδούς της ομάδας μας.

«Είναι εντυπωσιακοί οι οπαδοί της ΑΕΚ. Καταλαβαίνω, ότι θέλουν μία ομάδα να διεκδικεί τρόπαια. Το τελευταίο διάστημα πάμε αρκετά καλά όμως, και έχουμε βρει ρυθμό, ειδικότερα μπροστά στο κοινό μας. Ο κόσμος μάς δίνει αρκετή ενέργεια για να τα καταφέρουμε, ενώ παράλληλα για τον αντίπαλο είναι πιο δύσκολο να μας αντιμετωπίσει. Δεν θέλω να χρησιμοποιώ τη δικαιολογία των απουσιών. Θέλω  να έχουμε στο πλευρό μας όλο και περισσότερο οπαδούς μας, για να μας βοηθήσουν ακόμη περισσότερο. Θέλω να τους δώσουμε κι άλλες χαρές, ώστε να κερδίσουμε και την εμπιστοσύνη τους. Χθες, στο εστιατόριο παρακολουθήσαμε στην τηλεόραση, σε μαγνητοσκόπηση, αρκετά ματς από τα πρόσφατα Κύπελλα, που κατέκτησε η Ομάδα μας και είδαμε και τη στήριξη του κόσμου της ΑΕΚ προς την ομάδα. Είναι εντυπωσιακοί. Ήταν συγκλονιστικές στιγμές. Άρα, καταλαβαίνετε πόσο σημαντική είναι για μας η υποστήριξη του κόσμου πάντα, και ειδικά στον αγώνα της Κυριακής».

-Έφτασες με Κολοσσό τις 105 ασίστ, και μέσα σε 6 μήνες αναρριχήθηκες στην 9η θέση των κορυφαίων πασέρ στην ιστορία της Basket League για την ΑΕΚ. Θες άλλες… 61 ασίστ για να ξεπεράσεις τον πρώτο Κλαούντιο Κολντεμπέλα, που έφτασε τις 165 σε 2 χρόνια, και κρατά το ρεκόρ εδώ και 24 χρόνια!

«Συμπεριλαμβάνονται και τα play-offs; (γέλια)…  Αν ναι, θα προσπαθήσω να καταρρίψω το ρεκόρ. Σίγουρα, θα αναρριχηθώ πολύ κοντά στις πρώτες θέσεις. Είναι άλλωστε ένα από τα δυνατά μου σημεία, οπότε θα κάνω τα πάντα για να τα καταφέρω. Στην Ισπανία ήμουν ένας από τους καλύτερους σ’ αυτή την κατηγορία, στη Ρωσία και στην Τουρκία πήρα το βραβείο του κορυφαίου στο Πρωτάθλημα, και φυσικά εδώ έχω πολύ καλούς συμπαίκτες, που τελειώνουν τις φάσεις και κάνουν το έργο μου πιο εύκολο».

-Γι’ αυτή την ικανότητά σου σε γράφουν «αρτίστα» μεταξύ άλλων τα ελληνικά Μ.Μ.Ε. Σου αρέσει αυτός ο τίτλος; Βασικά σου αρέσει περισσότερο να κάνεις χαρούμενους τους συμπαίκτες του και να τους μοιράζεις ασίστ για καλάθι, ή να βάζεις καλάθια ο ίδιος;

 «Υποστηρίζω πολύ αυτό το περίφημο ρητό, που λέει πως το μπάσκετ είναι όμορφο μόνο αν κάνεις και τους συμπαίκτες σου χαρούμενους, οπότε για μένα είναι πιο σημαντικό να κάνω αρκετές ασίστ. Οι θεαματικές ασίστ, που βγαίνουν εντός παρκέ συγκεντρώνουν όλα τα φώτα πάνω τους. Μου το λένε και αρκετοί οπαδοί στους λογαριασμούς μου στα social media, και ελπίζω, ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα με αποκαλέσουν πολλές φορές ακόμα «αρτίστα».

-Μας είπες πριν, ότι με μαζική παρουσία του κόσμου της ΑΕΚ, η νίκη είναι πιθανή στο ματς με ΠΑΟ. Ποιος είναι ο βαθμός δυσκολίας της αναμέτρησης;

«Όλοι γνωρίζουν ο αντίπαλός μας είναι μία πολύ δύσκολη ομάδα, η οποία αν και δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά στην Ευρώπη, στο Πρωτάθλημα έχει μόνο μία ήττα και αυτή στο ξεκίνημα της περιόδου. Εντός των συνόρων οι παίκτες του παίζουν με αρκετή αυτοπεποίθηση και αυτό τους κάνει δυνατούς. Είμαι όμως αισιόδοξος».

-Βέβαια, ποτέ δεν θα μάθουμε πού θα έφτανε τελικά η ΑΕΚ, αν ήταν εφέτος πλήρης…

«Δεν χωρά αμφιβολία, ότι αν δεν είχε συμβεί η τραγωδία με τον Στέφαν (Γέλοβατς) θα ήμασταν «άλλη ομάδα». Δυστυχώς, γίναμε μάρτυρες του πιο τραγικού περιστατικού στην καριέρα μου. Συγκλονιστήκαμε όλοι με το χαμό του. Και στη συνέχεια της διαδρομής μας, αρκετοί παίκτες απουσίασαν για ασυνήθιστους λόγους. Δεν είναι εύκολο να το διαχειριστούμε όλο αυτό. Θεωρώ, ότι αν ήμασταν πλήρεις από την αρχή της περιόδου, δηλαδή αν είχαμε και τον Μπράιαν (Ανγκόλα) που απέχει λόγω προβλήματος με την υγεία του εδώ και δύο μήνες, θα μπορούσαμε να «κοντράρουμε» τις δύο καλύτερες ομάδες του Πρωταθλήματος. Και στο BCL θα ήμασταν ικανοί να διεκδικήσουμε αρκετά από τη διοργάνωση, καθώς μπορώ να τοποθετήσω την ΑΕΚ μέσα στις καλύτερες ομάδες. Με τα δεδομένα, που έχουμε τώρα πάντως, θα προσπαθήσουμε να παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό και να κλείσουμε όσο καλύτερα γίνεται τη χρονιά».