Ανακοίνωση για τις εκδηλώσεις που συνδιοργανώνει η ΚΑΕ ΑΕΚ με τον ΣΠΑΚΑ και τους Φίλους Καλαθοσφαίρισης της ΑΕΚ, εξέδωσαν οι τελευταίοι. Οι “Φίλοι Καλαθοσφαίρισης ΑΕΚ εξάρουν τις πρωτοβουλίες της ΚΑΕ και προαναγγέλλουν ότι «πολυεπίπεδη τους επόμενους μήνες θα είναι η συμμετοχή μας» σε ανάλογες εκδηλώσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Εύστοχοι και ακριβείς είναι οι δύο χαρακτηρισμοί που επέλεξε η ΚΑΕ ΑΕΚ για να προσδιορίσει τις εκδηλώσεις που συνδιοργανώνει με τους Φίλους Καλαθοσφαίρισης της ΑΕΚ και τον ΣΠΑΚΑ. Είναι εκδηλώσεις Ιστορίας ( για να επεξεργαστούμε διαλεκτικά τον επονείδιστο εφιάλτη της Καταστροφής ) και Μνήμης ( για να τιμούμε τους πρόσφυγες οι οποίοι μετέφεραν στην Ελλάδα την κουλτούρα του Ελληνισμού της Ανατολής και διέπρεψαν σε πολλά επίπεδα ).

Ήταν πολύ συγκινητική και ουσιώδης σε ιδεολογήματα η βραδιά στο ΠΠΙΕΔ. Και η επιτυχία επισφραγίστηκε με την ενωτική συμμετοχή 17 συλλογικών φορέων,όπως πρέπει να γίνεται σε ανάλογες ιστορικές συνδηλώσεις. Από την τοπική Μητρόπολη. ( Aρχιμανδρίτης Τιμόθεος Ηλιάκης ),τους Δήμους Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας,Νέας Ιωνίας,Νέου Ηρακλείου και Ιλίου,την Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων και την Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών μέχρι τον ΑΣ Πέρα και τον ΑΟ Ταταύλα,από τους Σπαρταλήδες και τους Αλαγιώτες μέχρι τους Καππαδόκες και το Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού,καθώς και κοινωνικούς φορείς ( όπως η “Φλόγα” και ο Σύνδεσμος Αιμοδοσίας “Κωστάκης Μεσογίτης”), επιστημονικούς (όπως το Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών ),αθλητικούς ( όπως ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου,τον Σύνδεσμο Παλαίμαχων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος και τους Παλαίμαχους Ιωνικού Νίκαιας ) νοηματοδοτήθηκε το καθήκον μας απέναντι στην ανάδειξη του προσφυγικού πολιτισμού,ιδιαίτερα μέσα από την εμβριθή ομιλία του κ. Νικολάου Ουζούνογλου και τη δραματοποιημένη αφήγηση της κας Κωνσταντίνας Σόγια.

Ευχαριστούμε επίσης εγκάρδια τις φίλες και τους φίλους που με την αθρόα παρουσία τους επαναβεβαιώνουν τη δύναμη να υπερασπίζουμε αποτελεσματικά τους συμβολισμούς της Προσφυγιάς που μας συγκινούν.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε στον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας κ. Γιάννη Βούρο,καθώς και στον υπεύθυνο Τύπου κ. Ειρηναίο Αρβανίτη για την αρωγή τους σε κάθε οργανωτική πτυχή,καθώς και την κα. Κατερίνα Καραγεώργου για την ξενάγηση των καλεσμένων στο Μουσείο ” Φιλιώ Χαϊδεμένου “.

Τιμούμε τον κ. Γιώργο Νικολάου, διευθυντή Επικοινωνίας και ΜΜΕ της ΚΑΕ ΑΕΚ,για την πασίδηλη ποιότητα της σκέψης και της δράσης του, καθώς και για τη φιλική συνεργασία μας.

Σταθερή και πολυεπίπεδη τους επόμενους μήνες θα είναι η συμμετοχή μας σε εκδηλώσεις που εδραιώνουν τις αξίες της ιστορικής μας συνείδησης. Η ΑΕΚ των ευγενικών οραματισμών μας,η ΑΕΚ της τιμημένης προσφυγιάς, θα αναγνωρίζει πάντοτε την ύπαρξή της στην επένδυση των υψηλόφρονων πολιτισμικών ιδανικών.

ΦΙΛΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΕΚ».