Μπορεί αισίως να διανύουμε μια ακόμη διαβολοβδομάδα της Euroleague και οι φίλοι του Ολυμπιακού να πανηγύρισαν μια ακόμη μεγάλη νίκη της ομαδας του απέναντι στη Fenerbache, εντούτοις τη χθεσινή μέρα σημειώθηκαν αλλά δυό μεγάλα ελληνικά διπλά. Η ΑΕΚ πέρασε με επιβλητική εμφάνιση από την έδρα της Galatasaray ενώ ο Προμηθέας νίκησε εκτός έδρας τη ματσάρα απέναντι στη Hamburg. 

Όλα αυτά για δύο διαφορετικές διοργανώσεις αλλά φυσικά για δύο ελληνικές ομάδες που μετά από το χθεσινό βράδυ έδειξαν κάτι διαφορετικό. Ξεκινάμε χρονικά από την ΑΕΚ. Ο κόουτς Καντζούρης από την αρχή της χρονιάς έχει φτιάξει ένα σύνολο με αρχή μέση και τέλος. Κάτι που δεν βλέπαμε ίσως τη περυσινή χρονιά στο σύλλογο. Οι προσθήκες των ξένων παικτών αποδεικνύονται σαφώς ποιοτικές. Το δείχνουν και τα νούμερα. Κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει τη μαχητικότητα του Mitchell ή την αξιοπιστία του Williams πίσω από τα 6,75 ή την εμπειρία που κουβαλάνε Frazier και Stelnieks. Ωστόσο σε κάτι άλλο που πρέπει να σταθούμε είναι στη συνεισφορά των Ελλήνων παικτών με αποκορύφωμα το χθεσινό παιχνίδι με τη Galata. Αν κοιτάξει κάποιος τη στατιστική θα διαβάσει το μεστό παιχνίδι του Δημήτρη Φλιώνη με 11 πόντους, 10 ριμπάουντ και 9 ασίστ, τον Γιάνκοβιτς με τους 7 πόντους και τα 4 ριμπάουντ, τον Ξανθόπουλο που περνάει δεύτερη νιότη και εθχές έκλεψε δύο φορές τη μπάλα, τον Γόντικα που αποκτήθηκε για να δώσει μάχη στη ράκετα μαζεύοντας 3 ριμπάουντ σε 7 μόλις λεπτά και τον Παπαδάκη να έχει 2/3 τρίποντα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία λοιπόν, ότι η χθεσινή νίκη είναι και αποτέλεσμα της συνεισφοράς του Ελληνικού στοιχείου. Και αυτό δεν συνέβη μόνο εχθές. Αλλά και στους δύο αγώνες με τη Tofas. Γίνεται αντιληπτό λοιπόν πως ο Καντζούρης έχει φτιάξει μια ομάδα που παίρνει σημαντικά αποτελέσματα εντός και εκτός Ελλάδας (βλ. Galatasaray, Περιστέρι) αλλά και σε μέρες που δεν πατάει καλά (βλ. Απόλλων Πάτρας).

Και πέρναμε στο Προμηθέα. Εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Λίγο ως πολύ τα ξέρουμε όλοι. Αλλαγή προπονητή μεσούσης της σεζόν, αλλαγή στους παίκτες, αποτυχία πρόκρισης στο Final 8 του Κυπέλλου και πολλά άλλα. Ο κόουτς Χριστόπουλος αναμφίβολα ανέλαβε ένα δύσκολο έργο. Παίκτες έφυγαν, παίκτες (δικής του επιλογής) ήρθαν. Προσπαθεί-με επιτυχία αν με ρωτάτε- να δώσει μια άλλη φιλοσοφία στην ομάδα. Εχθές, κατάφερε να δεχθεί 103 πόντους και να βάλει 105 και να πάρει ένα μεγάλο διπλό που τον φέρνει στις πρώτες θέσεις του Eurocup. Στην Ευρώπη έχω την πεποίθηση πως πατάει καλά και θα τα πάει ακόμη καλύτερα σε σχέση με πέρυσι. Ο αστεριίσκος μου πάει στο Ελληνικό πρωτάθλημα εκεί που πλέον δεν είναι μόνος του. Είναι το Περιστέρι, είναι η ΑΕΚ, είναι ο ΠΑΟΚ. Ακόμη και ο Κολοσσός που το περασμένο Σάββατο έχασε διψήφιες διαφορές και παραλίγο και το παιχνίδι.

Το ζητούμενο λοιπόν για τους Πατρινούς είναι ένα. Να αποδείξουν πως μπορούν να φανούν το ίδιο ανταγωνιστικοί και στις δύο διοργανώσεις όχι μόνο φέτος αλλά και τα επόμενα χρόνια. Αρκετά τραβηγμένο αυτό που λέω το ξέρω. Ωστόσο, με αναλλοίωτο το κορμό και με τον ίδιο προπονητή όλα αυτά μοιάζουν αρκετά πιθανά.