O Keith Langford μίλησε στη κάμερα της Cosmote TV για την ΑΕΚ, που σεβάστηκε το τέλος της καριέρας του που έρχεται, αλλά δεν έμεινε εκεί. Ο Αμερικανός γκαρντ των κιτρινόμαυρων έκανε αναφορά στο λάθος που έκανε μαζί του ο Xavi Pascual στον Παναθηναϊκό, στον Βασίλη Σπανούλη, αλλά στο τατουάζ της Ένωσης που σκέφτεται να κάνει και στο… πουλέν του στην ΑΕΚ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Keith Langford στην Cosmote TV:

Για τον Βασίλη Σπανούλη: «Θα γούσταρα να έπαιζα ένας εναντίον ενός με Σπανούλη. Σε αυτό το σημείο ο κόσμος θα ήθελε να πληρώσει για να δει γέρους. Αλλά ο Σπανούλης είναι μεγάλος αγωνιστής, όπως κι εγώ. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον. Ο Βασίλης θα έπρεπε να φέρει τον πάγο, εγώ τις ασπιρίνες».

Για τον καλύτερο αμυντικό που τον έχει μαρκάρει: «Ο καλύτερος αμυντικός που έχω αντιμετωπίσει είναι ο Jenkins του Ολυμπιακού. Είναι πολύ σκληρός παίκτης. Νιώθω ότι δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες να με σταματήσουν. Όταν τον αντιμετώπισα είδα επιπλέον βίντεο. Έχει όλα τα στοιχεία για να σταματήσει έναν αντίπαλό του».

Για τo αν οι μεγάλοι σε ηλικία παίκτες μπορούν να έχουν σημαντικούς ρόλους στις ομάδες τους στο μπάσκετ: «Το μπάσκετ είναι άθλημα νέων. Οι μεγαλύτεροι είναι και οι καλύτεροι όμως. Ο Lebron James είναι κορυφαίος, ο Jordan το ίδιο. Αναμφίβολα είναι άθλημα νέων αλλά ο τρόπος με τον οποίο έχει χτιστεί η ΑΕΚ μπορεί να αποτελέσει οδηγό για πολλές ομάδες».

Για την ΑΕΚ: «Σέβομαι την ΑΕΚ γιατί αντιπροσωπεύει για μένα το τέλος που έρχεται και μου συμπεριφέρονται εξαιρετικά. Ένα πράγμα που εκτιμώ είναι πως μου έχουν επιτρέψει να τελειώσω την καριέρα μου με τον τρόπο που θέλω. Η Ευρώπη δεν είναι φιλόξενη για μεγάλους σε ηλικία Αμερικανούς. Στην ΑΕΚ με αφήνουν να παίζω το παιχνίδι μου και γι αυτό έχω μεγάλο σεβασμό στην ομάδα».

Για το ποιος είναι ο… προσταυτευόμενός του από τους πιτσιρικάδες της ΑΕΚ: »Το Πουλέν μου είναι ο Ρογκαβόπουλος γιατί το θέλει πολύ να πετύχει. Έχει τρομερή προοπτική, αλλά αυτό που δεν διδάσκεται είναι η θέληση και θέλω να τον βοηθήσω να πετύχει».

Για το τατουάζ που θα ήθελε να κάνει: «Θέλω να κάνω τατουάζ είτε το όνομά μου στα ελληνικά ή κάτι που να έχει σχέση με την ΑΕΚ».

Για τον Παναθηναϊκό: «Όταν υπέγραψα η ομάδα με έβλεπε με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι έβλεπα εγώ τον εαυτό μου. Η ομάδα ήθελε να είμαι απλώς ένα καλό κομμάτι του Παναθηναϊκού, ενώ εγώ ήθελα να είμαι ο Keith. Θα μπορούσα να το χειριστώ διαφορετικά. Μετά το τέλος της σεζόν συναντήθηκα τυχαία με τον κόουτς Pasqual και μου είπε ότι ίσως να έκανε λάθος. Το εκτίμησα την ειλικρίνειά του και εγώ είπα ότι θα έπρεπε να έχω μεγαλύτερη υπομονή και να αποδεχτώ τον ρόλο μου».

Για τα περσινά… γαλλικά που αντάλλαξε με τον Παπαπέτρου στο ματς με τον Παναθηναϊκό και το trash talking στα ματς: «Αυτό που πρέπει να καταλαβαίνει ο κόσμος είναι πως όταν είμαι επιθετικός απέναντι σε κάποιον είναι επειδή τον σέβομαι. Ένιωσα όμως ότι ήμουν καλύτερος από αυτούς που έφεραν να με αντικαταστήσουν. Δεν ήταν έλλειψη σεβασμού στον Brown ή στον Fredette. Ένιωθα καλύτερος ως αγωνιστής, ακόμα και τώρα νιώθω το ίδιο. Το trash talking είναι κομμάτι του παιχνιδιού. Αν δείτε το τελευταίο παιχνίδι, με τον Jerry smith, αυτό το κομμάτι είναι στοιχείο σεβασμού. Το ίδιο νιώθω και με τους παίκτες που έκανα πέρυσι trash talking».