Μία ιστορική στιγμή για την ΑΕΚ είναι πραγματικότητα. Ο «Δικέφαλος» είναι έτοιμος να ξεκινήσει εκ νέου τις… ευρωπαϊκές «πτήσεις» του, ύστερα από επτά χρόνια απουσίας από τις διοργανώσεις της Γηραιάς Ηπείρου. Αντίπαλός του, είναι η Κράσνι Οκτιάμπρ, ομάδα μόλις τριών ετών, χωρίς ιστορία αλλά σαφώς υπολογίσιμη, μιας και θεωρείται πως αποτελεί μία εκ των ανερχόμενων δυνάμεων του ρωσικού μπάσκετ.

Οι δύο ομάδες, περίπου μισή ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης, έχουν βγει στο παρκέ για την προθέρμανσή τους, σε ένα ΟΑΚΑ που πάντως δε μετρά ακόμη πολύ κόσμο. Οι φίλαθλοι αυτοί, έστω, καταχειροκρότησαν τους παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα στην είσοδό τους στο γήπεδο, περιμένοντας ένα… ποδαρικό «με το δεξί» στην πρεμιέρα της ομάδας τους στο Eurocup. Δεν είναι λίγοι, πάντως, οι παίκτες της Κράσνι που γνωρίζουμε από τη θητεία τους στα ελληνικά γήπεδα, ή από κάποια σημαντική τους στιγμή στα ευρωπαϊκά παρκέ. Ο Ντι Τζέι Κούπερ, ήταν στο τέλος της περασμένης σεζόν στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, έχοντας νωρίτερα περάσει από τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Αρ Τι Γκουίν ήταν πρωταθλητής Ελλάδος με τους «πράσινους» το 2013. Ο

Αίσθηση κάνει ένα πανό που έχουν ανεβάσει οι φίλοι της Ένωσης, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο που εμπεριέχει την ύπαρξη «κάρτας φιλάθλου». «Τώρα κάρτα φιλάθλου, αύριο κάρτα πολίτη. Ξύπνα, ενημερώσου και αντιστάσου», αναγράφει χαρακτηριστικά το εν λόγω πανό. Μέχρι την έναρξη του αγώνα, ο αριθμός προσέλευσης άρχισε να μεγαλώνει, με σχεδόν 3.000 άτομα να βρίσκονται στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

aek-krasni-live-2

Οι αποστολές των δύο ομάδων, είναι οι εξής:

ΑΕΚ (Ντράγκαν Σάκοτα): Ό’ Ντι Ανοσίκε, Νώντας Παπαντωνίου, Ντούσαν Σάκοτα, Έντιν Άτιτς, Μαλίκ Χέρστον, Μίλαν Μιλόσεβιτς, Φίλιπ Σκραμπ, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Μαρκ Κάρτερ, Ζήσης Σαρικόπουλος, Γιάννης Καλαμπόκης, Κρις Ουόρεν

Κράσνι Οκτιάμπρ (Κίριλο Μπολσάκοφ): Μαξίμ Τκατσένκο, Τόνι Μίτσελ, Αντρέι Ματειούνας, Ντμίτρι Γκερασιμένκο, Ντι Τζέι Κούπερ, Ιγκόρ Ζαμάνσκι, Βιάτσελαβ Ζαΐτσεφ, Ντμίτρι Σοκόλοφ, Τζόρνταν Χάμιλτον, Τζαζουάν Τζόνσον, Άρ Τι Γκουίν.