Ο Matt Lojeski ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της νίκης (66-62) της ΑΕΚ στο Περιστέρι. Ο 35χρονος φόργουορντ γύρισε το ματς ανάποδα. Έβαλε 4/4 τρίποντα στα πιο κρίσιμα σημεία της 4ης περιόδου, έφερε τούμπα το παιχνίδι, «καθάρισε» τους γηπεδούχους και έδωσε τη μεγάλη νίκη στην «Ένωση».

Ο Lojeski τόνισε μετά το ματς ότι το έργο το έχει ξαναδεί. Ο Αμερικανοβέλγος φόργουορντ επισήμανε ότι έχει ξαναδώσει κι άλλα τέτοια παρόμοια ρεσιτάλ στην Ελλάδα με τις φανέλες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ο Lojo ήταν φυσικά το πρόσωπο της ημέρας για την ΑΕΚ και είχε απολογισμό 17 πόντους (1/2βολ., 2/5διπ., 4/5τριπ.).

Αναλυτικά ο Matt Lojeski είπε στην κάμερα της ΕΡΤ μετά το κρεσέντο του:

«Το έκανα άλλες δύο φορές αυτό εδώ αλλά και σε ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ήταν ένα δύσκολο και κλειστό ματς. Δεν παίξαμε καλά στο επιθετικό κομμάτι και έπρεπε να βρούμε μεγάλα σουτ στο τέλος. Το σκορ ήταν χαμηλό στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, μετά έπρεπε να ανεβάσουμε το τέμπο και ήμασταν καλύτεροι στην τέταρτη περίοδο».

Ο παίκτης της ΑΕΚ δεν έμεινε μόνο στο ματς. Έκανε αναφορά και στους φετινούς στόχους της ομάδας του και επισήμανε: «Έχουμε εμπειρία, πρέπει να μείνουμε υγιείς και να βρούμε ρυθμό. Η σεζόν είναι μεγάλη, αλλά μπορούμε να πετύχουμε όσα θέλουμε».