O Jonas Maciulis αποφάσισε να σχολιάσει με τον δικό του τρόπο τον μεγάλο μέσο όρο ηλικίας που έχει η ΑΕΚ.

Ο Λιθουανός φόργουορντ παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της πατρίδας του, 15min.lt. Ο Maciulis μίλησε εκεί για τη απόφασή του να παραμείνει στην ομάδα, το «φλερτ» της τουρκικής Petkim, το… κάλεσμα της Zalgiris, που δεν ήρθε ποτέ.

Ο Λιθουανός, όμως, αναφέρθηκε και στους… μεγάλους (σε αξία πρώτα απ’ όλα, αλλά και σε ηλικία παίκτες της ΑΕΚ).

Ο Maciulis  είναι 35. Την ίδια ηλικία έχουν και οι Slaughter, Lojeski και Μαυροειδής, ενώ υπάρχουν και μεγαλύτεροι, καθώς οι Ζήσης και Langford είναι στα 37.

Ο Maciulis τόνισε, όμως, πως δεν θεωρεί πως η μεγάλη ηλικία των βασικών γραναζιών της μηχανής της ομάδας είναι πρόβλημα, καθώς η ηλικία δεν παίζει ρόλο: «Από τη μία πλευρά είμαστε όντως μεγάλοι σε ηλικία, αλλά από την άλλη πλευρά αυτοί οι παίκτες ήταν υγιείς πέρυσι και έκαναν πολύ καλές προπονήσεις. Δεν είχαμε τραυματισμούς. Κερδίσαμε το Κύπελλο Ελλάδας και φτάσαμε στο TΟΡ 8 του BCL χωρίς προβλήματα. Για ένα άσχημο φεγγάρι τον Γενάρη δεν τερματίσαμε πρώτοι στον όμιλο. Ναι είμαστε μεγάλοι, αλλά η εμπειρία και η έξυπνη καθοδήγηση είναι αυτή που μας δίνει το αποτέλεσμα ότι αυτοί οι μεγάλοι σε ηλικία είναι καλύτεροι από κάποιους νέους. Ο Langford θα γίνει 37 σε έναν μήνα, αλλά ακόμα έχει μέσο όρο 20 πόντους. Αυτός είναι γέρος; Αφήστε όλους να είναι έτσι, και τότε θα δούμε. Ένας είναι γέρος, αλλά αν φροντίσει το σώμα του με τον τρόπο που κάνουμε όλοι στην ΑΕΚ, τότε θα είναι σε θέση να παίζει για πολύ καιρό».

H Petkim και η Zalgiris

Ο Λιθουανός αναφέρθηκε και στο ενδιαφέρον της Petkim του Kestutis Kemzura, αλλά και την πρόταση της Zalgiris που δεν ήρθε και εξήγησε το γιατί επέλεξε να αγνοήσει το τουρκικό φλερτ και να μείνει στην ΑΕΚ: «Κρατούσαμε το θέμα με την ΑΕΚ ανοιχτό όλο το καλοκαίρι. Ο Kemzura μου έκανε πρόταση. Η οικογένειά μου είπε ότι αν δεν είμαστε στο Κάουνας και στη Ζαλγκίρις, τότε υπάρχει μόνο Αθήνα, έτσι και τα παιδιά να έχουν το μικρότερο δυνατό πολιτισμικό σοκ, όπου δεν έπρεπε να αλλάξουν περιβάλλον, χώρα, φίλους. Περίμενα εάν υπήρχε κάποιο κάλεσμα από την Zalgiris, όμως αυτό δεν έγινε. Έτσι αποφάσισα να επιστρέψω  στην Αθήνα».

Ο Maciulis έσταξε μέλι και για την Αθήνα και τόνισε: «Νιώθουμε σπίτι μας την Αθήνα, η οικογένειά μου δεν ήθελε να μετακομίσουμε, είπαν είτε στο Κάουνας, είτε στην Αθήνα. Το κλαμπ είναι καλό, η πόλη είναι καλή, ο κόσμος το ίδιο και λαμβάνω πολλή υποστήριξη. Έχω καλούς φίλους από τότε που ήμουν στην Παναθηναϊκό, τόσο Έλληνες, όσο και ξένους. Όταν επέστρεψα στην Αθήνα, η μεγαλύτερη κόρη μου συνάντησε τους ίδιους συμμαθητές που είχε στο σχολείο. Η Αθήνα είναι μια πολύ ωραία πόλη για οικογένειες, μπορείς να κάνεις πολλές δραστηριότητες για παιδιά».