Το πλήρωμα του χρόνου ίσως έφτασε για τον Matt Lojeski. Ο 36χρονος Αμερικανός με το βελγικό διαβατήριο αποκάλυψε αμέσως μετά το τέλος του 1ου μικρού τελικού της ΑΕΚ με τον Προμηθέα, ότι σκέφτεται το ενδεχόμενο να σταματήσει το μπάσκετ. Αν το κάνει, τότε το σημερινό ματς στην Πάτρα ήταν το τελευταίο της καριέρας του.

«Σήμερα ήταν ίσως το τελευταίο παιχνίδι μου», είπε βουρκωμένος στην κάμερα της ΕΡΤ ο σμολ φόργουορντ της ΑΕΚ. «Το πρωί της Παρασκευής επιστρέφω στις ΗΠΑ. Ίσως ήταν λοιπόν το τελευταίο ματς που έπαιξα. Ήταν μια δύσκολη χρονιά… Τα παιδιά μου μεγαλώνουν, δεν θέλω να είμαι μακριά τους. Ήταν μια δύσκολη σεζόν. Δεν έχω πάρει ακόμα την οριστική μου απόφαση αλλά έχω αυτή τη σκέψη. Θέλω να είμαι κοντά στην οικογένειά μου. Όλοι ξέρουν τι νιώθω για την Ελλάδα, έκανα τα παιδιά μου εδώ, έχω πανηγυρίσει τίτλους… Θα μου λείψει πολύ αυτή η χώρα», συνέχισε ο Lojeski.

«Νομίζω πως μπορώ να παίξω μπάσκετ για 1-2 χρόνια ακόμα. Το σώμα μου είναι εδώ όμως η καρδιά μου είναι στις ΗΠΑ. Θα το συζητήσω το καλοκαίρι με την οικογένειά μου και θα αποφασίσω οριστικά. Θα μου λείψουν τα πάντα από την Ελλάδα. Οι φίλαθλοι, οι συμπαίκτες και οι προπονητές… Πέρασα εδώ τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου», πρόσθεσε ο Αμερικανοβέλγος φόργουορντ, εμφανώς συγκινημένος, καθώς έκανε τον απολογισμό των επτά ετών που πέρασε στην Ελλάδα με τη φανέλα του Ολυμπιακού (4), του Παναθηναϊκού (1) και της ΑΕΚ (2).

Ο “Lojo” έπαιξε συνολικά 429 αγώνες σε Βέλγιο, Ελλάδα και Τουρκία, σημείωσε 4.581 πόντους και ευστόχησε σε 601 εύστοχα τρίποντα με ποσοστό καριέρας κοντά στο 44%. Όλα όμως κάποτε τελειώνουν και όλα δείχνουν ότι αυτό μάλλον θα συμβεί για τον Lojeski, ο οποίος έχει μάλιστα στα χέρια του προτάσεις, προκειμένου να αναλάβει χρέη ασίσταντ κόουτς σε αμερικανικά κολέγια.

Η επαγγελματική καριέρα του:

2007–2009 Okapi Aalst

2009–2013 Oostende

2013–2017 Ολυμπιακός

2017–2019 Παναθηναϊκός

2019–2020 Tofaş

2020–2021 ΑΕΚ