Η 2η ημέρα του Final 8 του Κυπέλλου Ανδρών αρχίζει με την αναμέτρηση της ΑΕΚ με το Περιστέρι (15:45, ΕΡΤ3) και κλείνει με το ντέρμπι αιωνίων ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό (19:15, ΕΡΤ 3)

AEK και Περιστέρι bwin αναμετρώνται στις 15:45 στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου, στον πρώτο ημιτελικό του παρθενικού Κυπέλλου ΟΠΑΠ Final 8 της ιστορίας.

 

Η ΑΕΚ επικράτησε 93-88 του Πανιωνίου στην παράταση στον πρώτο προημιτελικό της διοργάνωσης και σήμερα θα διεκδικήσει την 13η παρουσία της στον τελικό του Κυπέλλου, όπου μετρά πέντε κατακτήσεις, με τις δύο τελευταίες να έρχονται στο ίδιο γήπεδο, το 2018 και το 2020, απέναντι σε Ολυμπιακό και Προμηθέα Πάτρας αντίστοιχα.

 

Το Περιστέρι bwin νίκησε με 77-64 τον ΠΑΟΚ στον δεύτερο χρονικά προημιτελικό της Πέμπτης και φτάνει στα ημιτελικά του Κυπέλλου για τρίτη φορά στην ιστορία της, μετά το 2004 και το 2020. Πλέον στόχος της ομάδας του Βασίλη Σπανούλη είναι να εξασφαλίσει θέση στον μεγάλο τελικό για πρώτη φορά στα χρονικά του συλλόγου.

 

Η παράδοση

ΑΕΚ και Περιστέρι bwin συναντώνται για όγδοη φορά στο Κύπελλο, αλλά για πρώτη φορά σε τόσο προχωρημένη φάση του θεσμού

Σχεδόν έναν χρόνο μετά τον μεταξύ τους τελικό στο ίδιο γήπεδο, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναμετρώνται πάλι στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου, αυτή τη φορά στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Final 8 (19:15). Ο νικητής του μεγάλου ντέρμπι θα διεκδικήσει τον τίτλο στον μεγάλο τελικό που θα γίνει την Κυριακή (19:15) απέναντι στον νικητή του πρώτου χρονικά ημιτελικού της ημέρας, αυτόν ανάμεσα σε ΑΕΚ και Περιστέρι bwin (15:45)

Ο Ολυμπιακός μετά τη χθεσινή νίκη επί του Άρη με 82-51, θα διεκδικήσει την 20η του παρουσία στον τελικό του θεσμού, με στόχο να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρσι, όταν στέφθηκε για δέκατη φορά στην ιστορία του Κυπελλούχος Ελλάδας.

Ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε του Κολοσσού H Hotels με 87-80, στοχεύει στην 27η συμμετοχή του στον τελικό του Κυπέλλου, ώστε να διεκδικήσει το 21ο τρόπαιό του στον θεσμό

Η παράδοση

Οι δύο ομάδες αναμετρώνται για 28η φορά στην ιστορία τους στον θεσμό του Κυπέλλου. Έχουν συναντηθεί σε δέκα τελικούς και σε πέντε ημιτελικούς