Στην πρώτη της φετινή «μάχη» για το Basketball Champions League η ΑΕΚ ηττήθηκε εκτός έδρας με 91-88 από την Karsiyaka. Ο Errick McCallum ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, πετυχαίνοντας 29 πόντους, έχοντας 5/6 τρίποντα, 2/7 δίποντα και 10/10 βολές, ενώ, ευστοχώντας σε σουτ τριών πόντων εξασφάλισε την νίκη υπέρ της τουρκικής ομάδας, με τους Jaylon Brown, Angel Delgado και Mindaugas Kuzminskas να τον ακολουθούν σε απόδοση. Πρώτος σκόρερ για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έκαναν μία πολύ καλή εμφάνιση, ήταν ο Akil Mitchell που σημείωσε 19 πόντους, έχοντας 6/8 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 4/6 βολές. Ο Tim Frazier τελείωσε το ματς με 16 πόντους, με 5/9 τρίποντα και 1/1 βολές. Όταν τα πράγματα φαίνονταν να δυσκολεύουν οι Janis Strelnieks, Cameron McGriff και Kenny Williams βγήκαν μπροστά και προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν την ανατροπή.

Με τον Tim Frazier να ξεκινάει και τους «κιτρινόμαυρους» να έχουν ικανοποιητική απόδοση τόσο σε άμυνα όσο και επίθεση, οι φιλοξενούμενοι επέβαλλαν το ρυθμό τους και προηγήθηκαν με 15-21.

Μέχρι και τα μισά της δεύτερης περιόδου η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα. Όμως η τουρκική ομάδα βελτίωσε την επίθεσή της, βρήκε λύσεις και πόντους από τους Sipahi και McCallum, ισοφάρισε και προηγήθηκε με 33-30. Η διαφορά όμως δεν αυξήθηκε, το σύνολο του Ηλία Καντζούρη διατήρησε την ψυχραιμία του και πήρε ξανά το προβάδισμα με 40-42. O McCallum αστοχεί σε σουτ δύο πόντων αλλά ο Delgado παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ και αφήνει την μπάλα στο καλάθι. Σκορ ημιχρόνου: 42-42

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να «πατάνε καλύτερα» στην επίθεση, σε σχέση με την απόδοσή τους στο πρώτο δεκάλεπτο και ανέκτησαν τα «ηνία» του παιχνιδιού. Προσπέρασαν ξανά και προηγήθηκαν ακόμα και με δέκα πόντους με 63-53. Έπειτα από αυτό το διάστημα η ελληνική ομάδα άρχισε να παίζει καλύτερη άμυνα. Οι Strelnieks πέτυχε καλάθι δύο πόντων και αμέσως μετά ακολούθησαν δύο τρίποντα των McGriff και Williams και η διαφορά μειώθηκε στους δύο πόντους 62-62. Ο Λετονός και ο πρώην παίκτης του Κολοσσού Ρόδου πέτυχαν τρεις συνεχόμενες βολές (μία τεχνική ποινή) για το 64-65. Η Karsiyaka ανέτρεψε εκ νέου το σκορ σε 69-65, με το οποίο έκλεισε η τρίτη περίοδος.

Η ομάδα του Sarica συνέχισε να έχει το προβάδισμα. Οι Kuzminskas, Vitto Brown και Jaylon Brown κάνουν το 79-74. Η ΑΕΚ, με τους Mitchell, McGriff, Williams και Strelnieks, επιστρέφει για άλλη μία φορά στους δύο πόντους 86-84. Ο McCallum ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων και έκρινε την αναμέτρηση.

 

 

Τα δεκάλεπτα: 15-21, 42-42, 69-65, 91-88

 

Τα στατιστικά του αγώνα μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ