Η ΑΕΚ απέδειξε περίτρανα πως βρίσκεται σε εξαιρετικό φεγγάρι στο ξεκίνημα της σεζόν και με μία καταπληκτική εμφάνιση κατάφερε να αποδράσει από την έδρα της Reggio Emilia με 73-84 , “πιάνοντας” με αυτόν τον τρόπο του Ιταλούς στο 1-1. Το σημείο κλειδί για την ευρεία επικράτηση του Δικεφάλου ήταν το τρομερό δεύτερο δεκάλεπτο όταν το 19-18 του πρώτου δεκαλέπτου, μετατράπηκε στο 36-51 της ανάπαυλας χάρις στο θυελλώδες 17-33 της δεύτερης περιόδου. Από εκεί κι έπειτα η “Ένωση “ βρήκε τις απαντήσεις όταν οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ξαναμπούν στην διεκδίκηση του αγώνα, κλειδώνοντας έτσι μία τεράστιας σημασίας επικράτηση.

Για τους νικητές διακρίθηκε ο Madsen, καθότι σημείωσε 17 πόντους και μάζεψε επτά ριμπάουντ και μάλιστα σε σχετικά μικρό χρόνο συμμετοχής, ενώ θετικότατη παρουσία είχε κι ο McGriff με 12 πόντους και 5 ριμπάουντ. Ο Akil Mitchell επίσης πλησίασε στο double – double με 12 πόντους και εννιά σκουπίδια, ενώ ο Frazier είχε μεστή στατιστική με 10 πόντους, πέντε ριμπάουντ και έξι ασίστ. Για τους ηττημένους εξαιρετικός ήταν ο Cinciarini με 16 πόντους και 11 ασίστ, ενώ παρά την χαμηλή παραγωγικότητα των γηπεδούχων υπήρξαν πολύ διψήφιοι όπως οι Αnim (14 πόντοι), Funderburk (10 πόντοι), Ηοpokins (12 πόντοι) και Roberson (11 πόντοι).

Οι  δύο ομάδες είχαν καλό επιθετικό ρυθμό στις πρώτες στιγμές της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους να έχουν βραχεία κεφαλή (10-9). Το συγκρότημα του Καντζούρη εξακολουθούσε να έχει πολύ καλή εικόνα, με συνέπεια να πηγαίνει χέρι – χέρι με την πολύ ποιοτική Reggio Emilia (15-15), την ώρα που το δεκάλεπτο έληξε με το οριακό 19-18 υπέρ των Ιταλών.

To μοτίβο της αναμέτρησης ήταν ίδιο και στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, με την “Ενωση” να είναι στο -1 (25-24). Ο ¨Δικέφαλος” από εκεί κι έπειτα ήταν τρομερά αποτελεσματικός τόσο σε άμυνα όσο κι επίθεση, με αποτέλεσμα να πάρει αέρα πέντε πόντων από τον αντίπαλό του έπειτα από τρίποντο του Frazier (29-34). Η επίθεση των παικτών του Menetti ήταν αναιμική κι οι “κιτρινόμαυροι” με πέντε σερί πόντους του Κόνιαρη ξέφυγαν με 10 πόντους για πρώτη φορά στον αγώνα (31-41). Μάλιστα η ΑΕΚ δεν σταμάτησε εκεί και με ένα μίνι 5-0 πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα 15 πόντων (36-51).

Οι Ιταλοί δεδομένα θα προσπαθούσαν να αντιδράσουν μετά το σοκ της δεύτερης περιόδου και με ένα άμεσο δικό τους 5-0 πλησίασαν στους 10 (41-51). Η ελληνική ομάδα δεν έβρισκε τόσο εύκολα πόντους όσο στο πρώτο μέρος, ωστόσο διατηρούσε σε μία ασφαλή απόσταση την πάντα επικίνδυνη Reggio Emilia (44-58). Oι γηπεδούχοι πάλι προσπαθούσαν να μείνουν ζωντανοί στην διεκδίκηση του αγώνα (48-58), ωστόσο οι παίκτες του Καντζούρη έδειξαν αποφασισμένοι για ένα τεράστιο διπλό και με ένα σερί 9-0 εκτόξευσαν την διαφορά στους 19 (48-67).

Το σύνολο του Menetti είχε παραδοθεί στις ορέξεις της ΑΕΚ, η οποία έφτασε το προβάδισμά της στο στρογγυλό +20 (53-73). Παρά την μεγάλη έκταση της διαφορά η “Ενωση” δεν έκοβε ταχύτητα και διατηρούσε σταθερά την απόσταση από την Reggio Emilia πάνω ή ή λίγο πιο κάτω από τους 20 πόντους (60-81). Παρόλα αυτά οι Ιταλοί θέλοντας να αποφύγουν μια βαριά ήττα, κατάφεραν να περιορίσουν την κλίμακα της ήττας κοντά στους 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 36-51, 48-67

Δείτε τα στατιστικά εδώ