Η Καβάλα πανηγύρισε την επάνοδο της στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες του συλλόγου, ο 37χρόνος περιφερειακός Σωτήρης Καραποστόλου, τονίζει, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του ΕΣΑΚΕ, πως η ομάδα της Μακεδονίας αξίζει να βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία. Ακόμη, αναφέρεται στο γεγονός της παρουσίας οκτώ πλέον επαρχιακών ομάδων στο νέο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

– Πως είδες την προσπάθεια της Καβάλας φέτος που κέρδισε την άνοδο;

«Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια όλη τη χρονιά, όλοι οι παίκτες και οι προπονητές δώσανε τον καλύτερο τους εαυτό, αντιμετωπίσαμε δύσκολες καταστάσεις στη διάρκεια της χρονιάς, αλλά παρόλα αυτά καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας».

– Πόσο σημαντικό είναι για μια επαρχιακή πόλη σαν την Καβάλα η επιστροφή της ομάδας του μπάσκετ στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ;

«Είναι πολύ σημαντικό για την πόλη της Καβάλας να έχει μια ομάδα στην πρώτη κατηγορία και γενικότερα είναι καλό για το μπάσκετ που στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ θα αγωνίζονται οκτώ ομάδες από την επαρχία»!

– Ένα σχόλιο για την δικιά σου απόδοση στη φετινή σεζόν 

«Ήταν μια δύσκολη χρονιά για μένα γιατί ξεκίνησε με ένα σοβαρό τραυματισμό, αλλά μπόρεσα στη διάρκεια της σεζόν να επανέλθω, να βρω ρυθμό και να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τον στόχο της. Ήρθα στην Καβάλα πριν από 2 χρόνια με μόνο στόχο να επιστρέψει η ομάδα στην Α1»!

– Πόσο σημαντική ήταν η στήριξη του κόσμου στο δύσκολο πρωτάθλημα της Α2;

«Η βοήθεια του κόσμου ήταν πολύ σημαντική γιατί καταφέραμε να κάνουμε την έδρα μας τόσο ισχυρή, ώστε κανείς αντίπαλος δεν  μπορούσε να περάσει εύκολα»…

– Πως είδες φέτος το πρωτάθλημα όσον αφορά το αγωνιστικό επίπεδο αλλά κ την παρουσία άλλων ομάδων που ξεχώρισες. 

«Το επίπεδο της Α2 πιστεύω ότι ήταν το ίδιο με τα προηγούμενα χρόνια, ομάδες με καλά ρόστερ εκτός από την δικιά μας, όπως ο Αρκαδικός, η Λευκάδα και το Ψυχικό ξεχώρισαν αλλά για μένα η μεγάλη έκπληξη-ευχάριστη- ήταν το Λαύριο»!

– Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται να κάνει η Καβάλα για να παραμείνει στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ;

«Να αποφύγει τα λάθη του παρελθόντος που την έφεραν στην Α2 και να δημιουργήσει ένα ρόστερ με καλή χημεία μεταξύ των ξένων και των Ελλήνων παικτών».

– Από τα παιχνίδια που παρακολούθησες της Basket League ΣΚΡΑΤΣ πως έκρινες το φετινό πρωτάθλημα;

«Ήταν ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό, με ομάδες που ξεχώρισαν εκτός από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, όπως ο Άρης και ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ στον β’ γύρο και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν και η μάχη που δόθηκε μεταξύ των ομάδων που πάλεψαν για αν μείνουν στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ»!

– Δυο από τις ομάδες που αγωνίστηκες, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης αγωνίζονται για την 3η και 4η θέση της τελικής βαθμολογίας της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης; 

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό για τη Θεσσαλονίκη να έχει δύο δυνατές και ανταγωνιστικές ομάδες, όπως επίσης και ομάδες που πάνω από όλα είναι και οικονομικά υγιείς»!

– Ποια είναι τα δικά σου σχέδια για την επόμενη σεζόν;

«Θέλω να αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο για ακόμη μια χρονιά σε μια ομάδα που θα μου δώσει ρόλο, κίνητρο και οικονομική σταθερότητα».