Χαρούμενος εμφανίστηκε ο Γιάννης Τζήμας για την ανανέωση της συνεργασίας του με την Καβάλα για την επόμενη σεζόν, η οποία θα βρει την ομάδα στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ο προπονητής της Καβαλιώτικης ομάδας έδειξε τον προβληματισμό του για την έλλειψη ενός ρόστερ με ελληνικό κορμό, παρόλα αυτά δήλωσε αισιόδοξος ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού στους “93,7”:

– Σε τι πλαίσιο κινήθηκε η συμφωνία;

Yπήρχε μια σύγκλιση απόψεων σε πολλά θέματα με τον κ. Παπακωνσταντίνου. Η διάθεση συνεργασίας είχε εκδηλωθεί και από τις δυο πλευρές, με πάρα πολύ θετικό τρόπο, πριν ακόμη τελειώσει το πρωτάθλημα. Απλά κάναμε υπομονή, να προχωρήσει ο σχεδιασμός της διοίκησης, πάνω απ` όλα. Να γνωρίζουμε σε τι οικονομικά πλαίσια θα κινηθούμε για την επόμενη χρονιά. Έζησα στην Καβάλα για περίπου 1,5 χρόνο, πολλές μπασκετικές συγκινήσεις και πολύ όμορφες στιγμές. Είμαι αρκετά χαρούμενος, που θα συνεχιστεί η συνεργασία μας και την επόμενη σεζόν.

– Μετά από πόσα χρόνια επιστρέφει ο Γιάννης Τζήμας στην Α1 κατηγορία;

 Στην Α1 είχα μείνει όταν είχα βγάλει την Ολύμπια Λάρισας, την περίοδο 2002-2003. Μετά ήμουν το 2006-2007 με τον κ. Πιλαφίδη. Πέρασαν αρκετά χρόνια.

-Το μεταγραφικό μπάτζετ, οριοθετήθηκε;

Έχουμε ένα οικονομικό πλάνο, το οποίο πάνω σε αυτό θα κινηθούμε. Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιες αποκλίσεις με βάση το πώς θα κινηθεί η ροή εσόδων της ομάδας. Αυτό έχει να κάνει με χορηγούς, με τα διαρκείας, με τα ποσά γενικά που θα μπουν στο ταμείο της ομάδας

-Στο ρόστερ, υπάρχουν κάποιο σίγουροι που θα μείνουν;

Το σίγουρο για μας είναι, ότι θα έχουμε μια δύσκολη χρονιά μπροστά μας. Δε θέλω να πω τη λέξη βουνό για να μη το μεγεθύνω. Στην Α2 αλλά και στη Β` Εθνική, υπάρχουν πολλές ομάδες με τεράστια μπάτζετ. Από πέρσι το είχα πει, ότι πρέπει να βγούμε γρήγορα, γιατί έρχονται πολλές φιλόδοξες ομάδες. Παίκτες της Α1 που θα τους θέλαμε και στο δικό μας ρόστερ, ήδη έχουν κλείσει σε αυτές τις ομάδες. Ο Καράμπουλας ήδη έχει κλείσει και ίσως κάποιοι άλλοι από το ρόστερ που είχαμε. Το δύσκολο στοιχείο για μας θα είναι το υλικό. Οι καλοί Έλληνες σίγουρα θα πάνε στις 5 πρώτες ομάδες και οι υπόλοιποι προτιμάνε τη μικρότερη κατηγορία, αφού θα πάρουν περισσότερα χρήματα. Εμείς δεν έχουμε ένα κορμό Ελλήνων με συμβόλαια. Εκεί θα δυσκολευτούμε. Αυτή τη στιγμή σίγουρα μαζί μας είναι, ο Καλαϊτζίδης, ο Βελισαρίου, ο Γκέλιο ή ο Παπαρέγκας. Αυτοί έχουν συμφωνητικά για την επόμενη χρονιά. Η ουσία είναι ότι από τους έμπειρους παίκτες, μόνο ο Καλαϊτζίδης δεσμεύεται για την επόμενη χρονιά. Ο Καράμπουλας έχει κλείσει και ο Χαρισμίδης μάλλον και αυτός.

– Είναι μια καινούρια πρόκληση για τον Γιάννη Τζήμα;

Είναι σίγουρα μια πρόκληση. Αυτή η Α1 το είδαμε και πέρσι από τα φιλικά που δώσαμε, δεν είναι η κατηγορία που τρομάζει, ούτε αγωνιστικά ούτε προπονητικά. Είναι πλέον μια κατηγορία ξένων. Δεν υπάρχει το κασέ για να καλύψουμε, σπουδαίους Έλληνες παίκτες. Είναι μια κατηγορία ξένων παικτών και κοινοτικών, όπου παίζουν πολλά πράγματα ρόλο. Οι μάνατζερ, οι χαρακτήρες και ένα συμπαγές διοικητικό σχήμα που θα μας προσδίδει μια ηρεμία. Είναι μια χρονιά που θα την παλέψουμε όλοι. Υπάρχει μεγάλη διάθεση. Θα συνεχίσει και το υπόλοιπο προπονητικό τιμ, που είναι παιδιά μέσα από την Καβάλα. Όλους τους έχω εμπιστοσύνη. Υπάρχει μια διοίκηση που γνωρίζει από την Α1. Σίγουρα ένας κόσμος που έδειξε πέρσι, πόσο αγαπάει την ομάδα. Έδειξε τη στήριξη του, όταν χάθηκε η κατηγορία από ένα σουτ και δυο χαμένες βολές. Η Καβάλα κέρδισε τα εύσημα όλων με την παρουσία τους. Mε τους ξένους δε μπορούμε να βιαστούμε. Είναι κάτι που θα πάρει χρόνο. Το μειονέκτημα μας είναι ότι δεν κουβαλάμε, ένα κορμό Ελλήνων παικτών, όπως είναι ομάδες που είναι αυτή τη στιγμή στην Α1. Η Α1 πάντα αργεί. Η Α1 είναι κάτι το διαφορετικό. Μπορεί την τελευταία εβδομάδα και πριν αρχίσει η προετοιμασία να φέρεις ξένους παίκτες. Εχουμε ένα μήνα για να δουλέψουμε πάρα πολύ με τους συνεργάτες μου, να επιλέξουμε στόχους. Θα είναι μια μεγάλη χρονιά. Δύσκολη χρονιά, πρέπει να κάνουμε υπομονή, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι με αυτό το γήπεδο και με αυτόν τον κόσμο, όλα θα πάνε καλά.