Την ανωτερότητα των Τρικάλων παραδέχθηκε ο Γιάννης Τζήμας μετά την ήττα της ομάδας του για την 2η αγωνιστική της Basket League. Παρόλα αυτά, τόνισε πως η τελική έκταση της ήττας αδικεί την Καβάλα, η οποία θα μπορύσε να παλέψει περισσότερο το παιχνίδι εάν είχε λίγο καλύτερη ψυχολογία στην τέταρτη περίοδο, όπως είπε.
 
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Τζήμας στη συνέντευξη Τύπου:
 
«Συγχαρητήρια στα Τρίκαλα, στον κόουτς, στο σταφ, στους παίκτες, στους αγαπημένους φιλάθλους που συνάντησα ξανά σήμερα. Το είπα και πριν το ματς, ότι τα Τρίκαλα είναι μία ομάδα που είναι πολύ έτοιμη με ταχύτητες εδώ και καιρό και είναι δύσκολο να την σταματήσει κανείς και νομίζω ότι παρόλο που κάναμε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια δεν ήταν δυνατόν να παίξουμε στον ρυθμό των Τρικάλων. Εμείς ήμασταν πολύ διαβασμένοι στο πέντε εναντίον πέντε σταματήσαμε πολλά επιθετικά συστήματα του αντιπάλου, μπορούσαμε σε κάποια διαστήματα να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα, δύο φορές ξαναμπήκαμε στο παιχνίδι μετά από μεγάλες διαφορές παίζοντας βέβαια με ανορθόδοξα σχήματα αλλά νομίζω ότι μας έλειψαν δύο μεγάλα πράγματα, η ομοιογένεια μας σε κρίσιμα σημεία, ήταν πολύ δύσκολο να αντέξουμε χωρίς να γνωριζόμαστε μεταξύ μας πολύ καλά και το δεύτερο σημαντικό ότι μόλις φτάσαμε το ματς στον πόντο στην τελευταία περίοδο πήραμε δύο ξεμαρκάριστα σουτ και δεν βάλαμε κανένα για να περάσουμε έναν πόντο μπροστά. Ήταν ένα κομβικό σημείο, αν περνούσαμε έναν πόντο μπροστά ίσως η ψυχολογία να άλλαζε και να παλεύαμε περισσότερο μέχρι το τέλος. Είναι κρίμα η διαφορά για μας, είναι άδικη με την εικόνα που δείξαμε αλλά είναι δίκαιη η νίκη των Τρικάλων. Δεν είμαστε έτοιμοι για πολλά πράγματα, τρία παιδιά έξω με τραυματισμούς, αυτήν την εβδομάδα ήρθε ο Γιαννακίδης, δεν είχαμε δεύτερη λύση στους πόιντ γκαρντ, παρόλα αυτά παίξαμε με πολλά κοντά σχήματα αλλά δεν μπορούσαμε να ανταποκριθούμε στις ταχύτητες των Τρικάλων. Μας έλειψε το μεγάλο σουτ, μας έλειψε η ρέντα, έτσι είναι ο αθλητισμός, συγχαρητήρια ξανά στον κόουτς».
 
«Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους για την ανταπόκριση που είδα, για την βράβευση για το χειροκρότημα του κόσμου, τρία πρωταθλήματα, δύο ανόδους εδώ με δύο διαφορετικές ομάδες , πραγματικά είμαι περήφανος που από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Αθήνα δύο ομάδες επαρχιακές που υπάρχουν, η Καβάλα και τα Τρίκαλα, θεωρώ πραγματικά ομάδες μου και αισθάνομαι ότι συνέβαλα και εγώ για να υπάρχουν στην Α1».
 
Από την πλευρά των παικτών ο Μιχάλης Γιαννακίδης ανέφερε:
 
«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για μας σε μία δύσκολη έδρα που εγώ την έχω ζήσει κιόλας. Εμείς προσπαθήσαμε να είμαστε κοντά στο σκορ, το καταφέραμε αυτό, στο τέλος δυστυχώς δεν μας μπήκαν κάποια σουτ , τα Τρίκαλα κατάφεραν και πήραν την διαφορά στ ο τέλος, την κράτησαν και κέρδισαν. Είμαστε λίγες μέρες μαζί, ειδικά εγώ είμαι δύο μέρες στην ομάδα, πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά για να πετύχουμε τον στόχο μας».