Την καθιερωμένη «Media Day» πριν από το ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής περιόδου 2015-16 πραγματοποίησε την Πέμπτη το πρωί στο ΔΑΚ «Αλεξάνδρα Δήμογλου» της Καλαμίτσας, η Ε.Κ.Καβάλας, απαντώντας στα ερωτήματα των εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε.:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΗΜΑΣ (ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ): «Είναι μία χρονιά με πολλές ιδιαιτερότητες για μας με μία άνοδο και επιστροφή στην Α1. Η θέση μας αυτή τη στιγμή μας γεμίζει ευθύνη, γιατί ήμαστε η μοναδική ομάδα από Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο που εκπροσωπούμε το επαρχιακό μπάσκετ. Όσο και προβλήματα να υπάρχουν, όσο και αργά να ξεκινήσαμε, όσο και εάν και σήμερα δύο μέρες πριν από την πρεμιέρα μας ήρθε ένας παίκτης ξένος, πρέπει να βρούμε λύση, τρόπο, να κερδίσουμε το Σάββατο το Λαύριο. Η κλήρωση του πρωταθλήματος δεν ήταν αυτή που θέλαμε, ήρθε όμως ένα μεγάλο, κρισιμότατο μας για μας στην πρεμιέρα που πρέπει να το κερδίσουμε. Είναι και πάλι στα χέρια του κόσμου που πέρυσι μας έδωσε ώθηση και πήραμε το πρωτάθλημα, φέτος να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε προβλήματα. Δεν ήμαστε έτοιμοι κακά τα ψέματα, δε έχουν παίξει οι παίκτες μεταξύ τους, ούτε ξέρουμε ποιοι θα παίξουν μάλιστα το Σάββατο, χρειαζόμαστε όμως τη νίκη έστω με έναν πόντο. Πολλές θυσίες έχουν γίνει από τον κ.Παπακωνσταντίνου, τον κ.Παππά και τη διοίκηση, δεν είναι εύκολο να κρατήσεις ομάδα σήμερα, είδατε με τον ΚΑΟΔ που ήταν ένα υγιές σωματείο. Το σημαντικό είναι να υπάρχει ομάδα, που υπάρχει, να είναι ανταγωνιστική, που θα είναι και το Σάββατο όλοι μαζί θα πάμε να κερδίσουμε ένα δύσκολο μάτς».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗΣ (ΑΡΧΗΓΟΣ ΟΜΑΔΑΣ): «Πολλές ιδιαιτερότητες έχει το φετινό πρωτάθλημα, με εμάς να επιστρέφουμε μετά από απουσία δύο ετών. Εμείς όπως και πολλές ομάδες πιστεύω ακόμη, ήμαστε ανέτοιμοι με το βασικό μας πεντάρι να έρχεται μόλις χθές στην Καβάλα. Με ένα δύσκολο παιχνίδι στην έδρα μας. Στο μυαλό μας φυσικά υπάρχει μόνο η θέληση για νίκη. Θέλουμε ο κόσμος να στηρίξει όπως το κάνει τόσα χρόνια και στην Α1 και στην Α2. Όλοι μαζί θα πετύχουμε το στόχο μας που φέτος θα είναι η παραμονή όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ώστε να φτάσει μετά αφού της έχει φύγει το άγχος όσο το δυνατόν ψηλότερα».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΠΟΥΤΟΣ: «Οι πρεμιέρες πάντα είναι δύσκολες και κρύβουν παγίδες. Εμείς θα πρέπει να φανούμε έτοιμοι, γιατί παίζουμε στην έδρα με, απένατι σε μία ομάδα με ίδιους στόχους και παρ’ ότι δεν το θέλουμε ίσως να έχουμε τον τίτλο του «φαβορί» , αυτό ίσως λίγο μας αγχώσει, ίσως λίγο μας μπερδέψει, όμως θεωρώ ότι η ομάδα εδώ και ένα μήνα έχει δουλέψει σωστά και θεωρώ πως αυτές τις δύο μέρες θα δώσουμε βαρύτητα στις λεπτομέρειες και τις παγίδες που ίσως κρύβει αυτό το μάτς. Θα ήμαστε έτοιμοι να το κερδίσουμε».

ΑΛΕΞ ΓΚΟΡΝΤΟΝ: «Έχουμε δουλέψει σκληρά για το πρωτάθλημα και αυτό το μάτς. Πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά. Από μένα ο κόσμος να περιμένει ενέργεια, πάθος, θα δώσω τη ψυχή μου να πάρουμε τη νίκη για τον κόσμο μας».