Η Καβάλα παρουσίασε  πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο, όμως τελικά δεν τα κατάφερε απέναντι στην ΑΕΚ, γνωρίζοντας την ήττα στο ΟΑΚΑ με 80-72 στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής της Basket League.

O προπονητής των “νεοφώτιστων”, Γίαννης Τζήμας, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το γεγονός πως η ομάδα του παρέμεινε ανταγωνιστική στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ενώ προανήγγειλε και την άφιξη ενός ακόμη πλέι-μέικερ.

Aναλυτικά όσα δήλωσε:

“Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ. Είναι μία μεγάλη ομάδα με τρομερή ιστορία. Έχει βρει το δρόμο της. Από την πλευρά μας ήμασταν ανταγωνιστικοί. Βγάλαμε ενέργεια στο γήπεδο. Η ΑΕΚ όμως μας δημιούργησε προβλήματα στα ριμπάουντ, και στο τρίτο δεκάλεπτο έγινε πιεστική, σκόραρε και ήταν δύσκολο να επανέλθουμε. Η απουσία τουw Ταπούτου και του Δεμερτζή ήταν δυσαναπλήρωτες. Χρειαζόμαστε έναν πλέι μέικερ και τον Βάργκας, τον Τζόουνς να βρούνε τη φυσική του κατάσταση για να προχωρήσουμε. Κάνουμε τρομερή προσπάθεια, αλλά θέλει υπομονή και δουλειά. Το πρόγραμμα για μας ήταν καταδικαστικό. Με την απόκτηση ενός άσου θα πάμε καλύτερα.  Εστιάζω στην ανάγκη της ομάδας να πάρει παίκτη. Ήρθαν κάποιοι που δεν έπρεπε. Υπάρχει κενό στον άσο, αν είναι κοινοτικός η ξένος θα δείξει, εγώ έχω ζητήσει την απόκτηση του εδώ και καιρό”.

Από πλευράς παικτών, ο Ρομπ Τζόουνς τόνισε: “Ήταν μία δύσκολη ήττα απέναντι σε μία πολύ καλή και δυνατή ομάδα. Νομίζω ότι παίξαμε καλύτερα από τις άλλες φορές και αυτό πρέπει να κρατήσουμε για τη συνέχεια”.