H Kαβάλα πήρε σπουδαία νίκη το Σάββατο (02/01) απέναντι στον Αρκαδικό στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής της Basket League, με τον Στηβ Γιατζόγλου να τονίζει στις δηλώσεις του μετά το παιχίδι πως θα γίνουν αρκετές μεταγραφές, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί σύντομα και στην πράξη, μιας και η ΚΑΕ ετοιμάζεται να ανακοινώσει τρεις Αμερικανούς παίκτες.

Ο λόγος γίνεται για τους Λίον Ουίλιαμς, Λασανά Κρόμα και Τράβις ΜακΚι που βρίσκονται από τη Δευτέρα (04/01) στην πόλη της Καβάλας και αναμένεται να ανακοινωθούν από την ΚΑΕ. Ο Λίον Ουίλιμας είναι 29 χρονών και αγωνίζεται ως σέντερ, έχοντας περάσει κατά το παρελθόν από Καρσίγιακα, Ερντεμίρ, Στρασβούργο και Κάθερες, ενώ ο ΜακΚι(23 ετών) αγωνίζεται ως φόργουορντ στις θέσεις “3” και “4”, δίχως να έχει προηγούμενη εμπειρία από Ευρώπη, καθώς έχε αγωνιστεί μόνο στο NBDL με τους Όστιν Σπερς και τους Κάντον Τσαρτζ. Τέλος, ο Λασανά Κρομά (24 ετών) αγωνίζεται στις θέσεις των γκαρντ και έχει περάσει από τα κολέγια της Ουάσινγκτον (2009-12) και του Κονέκτικατ (2013-14), ενώ στην Ευρώπη έχει φορέρει τις φανέλες των Φέχερβαρ και Κόνιασπορ.

Οι τρεις παίκτες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα προπονήσεις με το συγκρότημα του Στηβ Γιατζόγλου, προκειμένου να εγκληματιστούν  γρήγορα ενόψει της συνέχειας της Basket League και όπως όλα δείχνουν θα αντικαταστήσουν τους Ράσελ Ρόμπινσον, Μορίς Κεμπ και Ρομπ Τζόουνς.