Σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του Αρκαδικού, ο Ντέβον Βαν Όοστρουμ μίλησε για το κρίσιμο παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής της Α1 κόντρα στο Λαύριο και τον στόχο του Αρκαδικού για παραμονής στην κατηγορία,ενώ χαρακτήρισε το παιχνίδια αυτό, παιχνίδι ζωής ή θανάτου.

Αναλυτικά:

«Κακά τα ψέματα, το παιχνίδι με το Λαύριο είναι ζωής ή θανάτου. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να νικήσουμε, ένα παιχνίδι που αν το πάρουμε θα είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος, ξέρουμε ακριβώς τι θέλουμε και πως θα το πάρουμε από την αναμέτρηση. Έχουμε δουλέψει πολύ όλη την εβδομάδα και το Σάββατο θα είμαστε έτοιμοι».

Για την εικόνα του πρωταθλήματος, σχολίασε: «Αγωνιζόμαστε σε ένα πολύ καλό και δυνατό πρωτάθλημα. Όλες οι ομάδες έχουν ένα καλό ρόστερ και κανένας αγώνας δεν είναι εύκολος για καμία ομάδα. Αυτό είναι που με ευχαριστεί, καθώς είναι για κάθε παίκτη μια πολύ καλή ευκαιρία να έρθει εδώ και να παίξει μπάσκετ, να γίνει καλύτερος. Υπάρχει αρκετή τακτική αλλά και ένταση στα παιχνίδια».

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην υπόθεση παραμονής για τον Αρκαδικό μας: «Μπορούμε να μείνουμε στην BasketLeague και θα μείνουμε. Για να γίνει αυτό όμως πρέπει να κάνουμε… τη δουλειά στα παιχνίδια που έρχονται. Η επόμενη σεζόν είναι ακόμα μακριά, αλλά παράλληλα είναι ο μεγάλος στόχος. Το μυαλό μου, προσωπικά, είναι στραμμένο στο να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ και να δώσω στους ανθρώπους, από την δική μου μεριά, την ευκαιρία να αγωνιστούν ακόμα μια χρονιά στην κορυφαία κατηγορία».