Με τον καταξιωμένο Έλληνα προπονητή Θανάση Σκουρτόπουλο συνεχίστηκε το πρωί του Σαββάτου στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης το «2ο  Sefa Basketball Camp» που σε συνεργασία με το προπονητικό επιτελείο του Αρκαδικού (Καστρίτης, Αλεξόπουλος, Γεωργακόπουλος, Τσαμακλής, Μιχαλοπούλου) δίδαξε τις βασικές αρχές άμυνας και τη θεμελίωση ομαδικής άμυνας, ενώ έδειξε στα παιδιά και ασκήσεις ενδυνάμωσης του αδύναμου χεριού.

Ο Έλληνας coach μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ τόνισε πως είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που βρίσκεται στο Camp, ενώ δεν παρέλειψε να δηλώσει πώς οι εντυπώσεις που του μένουν από αυτή τη διοργάνωση είναι πολύ θετικές. Αναλυτικά οι δηλώσεις που έκανε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος έχουν ως εξής:

Για την παρουσία του στο camp και τι εντυπώσεις του αφήνει: «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμένα να βρίσκομαι σε αυτό το Camp. Η εντύπωση που αποκόμισα από την αρχή που μπήκα στο γήπεδο ήταν πολύ θετική, βλέποντας μικρά παιδιά ομοιόμορφα ντυμένα να δουλεύουν μέσα στο παρκέ αντιπροσωπεύοντας με τον καλύτερο τρόπο την ομάδα. Αυτή η εικόνα ήταν πολύ ευχάριστη  για εμένα.

Νομίζω ότι η προσπάθεια που γίνεται από τον Αρκαδικό να δημιουργήσει μία σταθερή βάση παιδιών από το καλοκαιρινό αυτό camp είναι πολύ σημαντικό, γιατί έτσι κερδίζεις πολλούς φίλους, αλλά και τα παιδιά μπορούν να κερδίσουν πολλά πράγματα από τους προπονητές τους χωρίς να έχουν το άγχος των σχολείων και των αγώνων. Είναι μία μεγάλη προσπάθεια και ελπίζω να υπάρχει η δύναμη και η χαρά για να συνεχιστεί για πολλά χρόνια».

Για τις ερωτήσεις που του έκαναν τα παιδιά γύρω από το μπάσκετ: «Αυτό είναι μεγάλη χαρά. Τα παιδιά πρέπει να ασχολούνται με το μπάσκετ και όχι μόνο την ώρα της προπόνησης, γιατί έτσι κερδίζουμε φίλους για το άθλημα και ίσως και κάποιους παίκτες που μπορεί αργότερα να βοηθήσουν να πάει το μπάσκετ ακόμα πιο μπροστά.

Για εμένα ήταν πολύ ευχάριστο και δεν σας κρύβω πως έτσι μου αρέσει να λειτουργώ μέσα από ερωτήσεις και προσωπική σχέση με τα παιδιά. Είναι κάτι που εφαρμόζω πολύ και στην δουλειά μου και όχι μόνο στα παιδιά αυτής της ηλικίας, αλλά και στους επαγγελματίες παίκτες.

Μου αρέσει να δουλεύω στο προσωπικό κομμάτι με συζητήσεις και με προσωπικά βίντεο και νομίζω πως είναι ο καλύτερος τρόπος για να υπάρξει μία καλή σχέση προπονητή-παίκτη σε όλα τα επίπεδα».

Για τα οφέλη που κερδίζουν τα παιδιά που συμμετέχουν στα camp: «Τα οφέλη είναι τεράστια. Ζούμε σε ένα μεταβατικό στάδιο στην κοινωνία μας και έχουν αλλοιωθεί πολλά πράγματα, όπως αξίες, ηθικές, αρχές  και νομίζω πως μέσα από τον αθλητισμό μπορούμε να παραμείνουμε πιστοί σε κάποια πράγματα που βοηθούν τα παιδιά σε όλη τους την ζωή και όχι μόνο το διάστημα που είναι αθλητές, γιατί τους απομακρύνουν από κακές συνήθεις, τους βοηθά να γίνουν πιο κοινωνικοί, να γίνουν πιο πειθαρχημένοι εκεί που πρέπει και βέβαια να αναπτύξουν και τον χαρακτήρα τους με πολύ καλύτερο τρόπο».

Αν είναι από τις πιο ευχάριστες εμπειρίες να ασχολείται ένας προπονητής με νέα παιδιά: «Είναι το καλύτερο κομμάτι της προπονητικής και είναι τυχεροί όσοι ασχολούνται με αυτό, γιατί είναι πολύ παραγωγικό και πολύ δημιουργικό.

Είναι μεγάλη τιμή για κάθε προπονητή να μπορεί να διαμορφώνει αθλητές και ανθρώπους και για αυτό πρέπει να δίνουμε μεγάλη βάση στο ποιος είναι ένας προπονητής, τι παρελθόν έχει και τι μπορεί να σου δώσει για το μέλλον, γιατί το να εμπιστεύεσαι παιδικές ψυχές είναι πολύ σημαντικό».

Για το γεγονός πως από την νέα χρονιά θα αγωνίζονται οκτώ ομάδες από την επαρχία στην Α1: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό και τόσα χρόνια που είμαι στο χώρο είτε σαν παίκτης, είτε σαν προπονητής είναι ένα θέμα που συζητιόνταν δεκαετίες και όλοι περιμέναμε να δούμε πότε θα συμβεί αυτό και να δούμε τα οφέλη για το άθλημα.

Προσωπικά και από την εμπειρία που έχω σε επαρχιακή ομάδα που εργάζομαι, αλλά και από αυτό που συνέβη φέτος με την άνοδο άλλων δύο επαρχιακών ομάδων φτάνοντας στις 8 που είναι αριθμός-ρεκόρ  πιστεύω ότι το μπάσκετ, δυναμώνει πάρα πολύ γιατί ο κόσμος στην περιφέρεια το αγαπάει και υποστηρίζει το μπάσκετ με πολύ καλό τρόπο και όχι όπως φίλαθλοι οργανωμένοι μεγάλων ομάδων. Αυτό δίνει χαρά και σε εμάς που δουλεύουμε από το πόστο του προπονητή, αλλά και στους παίκτες.

Θα πρέπει να στηριχθούν οι ομάδες αυτές έτσι ώστε να μπορούν να είναι δυνατές και να έχουν μέλλον στην κατηγορία έτσι ώστε να γίνει ένα πραγματικά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Θεωρώ πως αν σε κάποιο σημείο πέτυχε το φετινό πρωτάθλημα ήταν ότι υπήρχε ανταγωνισμός σε διαφορετικά επίπεδα και δυναμώνοντας την επαρχία είναι κάτι που θα υπάρχει για πολλά χρόνια».

Για την Εθνική και τους στόχους της που θα έχει στο Eurobasket: «Το πρώτο πράγμα που θέλουμε είναι να παρουσιαστούν όλα τα παιδιά με διάθεση και υγεία για να βοηθήσουν την ομάδα. Από κει και πέρα θεωρώ πως μετά το 2005-2006 έχουμε το καλύτερο υλικό που έχει περάσει στα χέρια μας και είναι και δική μας ευθύνη να το διαχειριστούμε σωστά.

Οι στόχοι σίγουρα είναι μεγάλοι γιατί δεν είναι μόνο να κερδίσεις ένα μετάλλιο, καθώς αυτό μεταφράζεται με πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες και νομίζω αυτό αποτελεί για όλες τις  ομάδες ένα μεγάλο κίνητρο».

Μετά το τέλος του πρωινού προγράμματος, η διοίκηση του Αρκαδικού τίμησε τον Θανάση Σκουρτόπουλο για τη συμμετοχή του στο «2ο SEFA Basketball Camp»