Εύκολο χαρακτήρισε το εντός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό (15/02, 20:30) ο Νίκος Μπάρλος υπό την έννοια ότι το Λαύριο δεν μπορεί να διεκδικήσει κάτι παραπάνω πέρα από μια αξιοπρεπή παρουσία κόντρα στους Πρωταθλητές Ελλάδας. Γι’ αυτό το λόγο, τόνισε ότι τόσο οι παίκτες όσο και ο κόσμος θα πρέπει να ευχαριστηθούν τον αγώνα, εκφράζοντας παράλληλα τη σιγουριά του για την όμορφη ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι φίλοι των νεοφώτιστων στην αναμέτρηση με τους “ερυθρόλεκους” για την 18η αγωνιστική της Basket League.
Αναλυτικά όσα έγραψε:
«Να το ευχαριστηθούμε και εμείς και ο κόσμος
 
Κόντρα στον Άρη, παρότι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήμασταν ανταγωνιστικοί και μάλιστα απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, ένα νεκρό διάστημα και κάποια λάθη στην επίθεση, δεν μας επέτρεψαν να διεκδικήσουμε κάτι καλό από το παιχνίδι. Παρ’όλα αυτά η ομάδα γίνεται συνεχώς καλύτερη και αυτό είναι κάτι που έχουμε βάλει στόχο ευθύς εξαρχής, ώστε στο τέλος να πανηγυρίσουμε την παραμονή μας στην κατηγορία.
 
Το ματς της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό είναι από τα λεγόμενα… εύκολα για το Λαύριο. Ένας αγώνας που θα προσπαθήσουμε να ευχαριστηθούμε κι εμείς και ο κόσμος. Το Λαύριο θα φιλοξενήσει τον τρεις φορές πρωταθλητή Ευρώπης και αυτό από μόνο του τα λέει όλα.
 
Στον αγώνα του πρώτου γύρου, στο ΣΕΦ, κάναμε μακράν της δεύτερης τη χειρότερη μας εμφάνιση στην Α1 και ο Ολυμπιακός μας τιμώρησε. Τώρα θέλουμε να δείξουμε καλύτερο πρόσωπο και να αποδείξουμε πως είμαστε πολύ καλύτερη ομάδα από αυτήν που αντιμετώπισε τότε ο Ολυμπιακός. Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος μας θα στήσει για μια ακόμη φορά μια μικρή γιορτή και θα δείξουμε σε όλους πως πέρα από πίστη και στήριξη στην ομάδα, οι φίλαθλοι του Λαυρίου διδάσκουν και αθλητικό πολιτισμό.»