Με μοναδικό στόχο τη νίκη θα παραταχθεί το Λαύριο κόντα στην Καβάλα (16/01, 17:00) για την 14η αγωνιστική της Basket League, όπως τόνισε ο Σάκης Γιαννακόπουλος.  Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα ντέρμπι νεοφώτιστων με φόντο την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία, γεγονός που συμμερίστηκε και ο αρχηγός του Λαυρίου, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.

«Το ματς με την Καβάλα είναι κομβικής σημασίας για μας. Νικώντας τους αντιπάλους μας θα έχουμε βάλει ήδη μία ομάδα από κάτω κι αυτό είναι πολύ σημαντικό στη μάχη που δίνουμε για την παραμονή», δήλωσε αρχικά ο Έλληνας άσος.
 
Στη συνέχεια, έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο της ομάδας: «να γεμίσει το γήπεδο και να ευχαριστηθεί το παιχνίδι, βοηθώντας την ομάδα να φτάσει στη νίκη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας άσος.
 
Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του ΑΣΕΑΔ για την επανάληψη (18/1) των τελευταίων 27,5” της αναμέτρησης με την Κηφισιά, αρκέστηκε να πει ότι: «όλοι μας έχουμε πειραχτεί πολύ με αυτά που γίνονται αλλά προσπαθούμε να μείνουμε ψύχραιμοι και συγκεντρωμένοι στην αναμέτρηση με την Καβάλα… Από το Σάββατο το βράδυ θα σκεφτούμε τα υπόλοιπα».