Τρελαίνει κόσμο το Λαύριο, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Ούρος Σλόκαρ (2,10 – 32 ετών), ο οποίος αναμένεται να πάρει την θέση του Άσλεϊ Χάμιλτον, σε μια μεταγραφή που σίγουρα αποτελεί μεγαλύτερη σε εύρος ονόματος από αυτή τον Μάρκο Κέσελ.

Ο Σλοβένος σέντερ αγωνίζεται στην Ισπανία και την Σεββίλη, έχοντας 4,9 πόντους κατά μέσο όρο σε 15 παιχνίδια στην ACB League, αλλά τα προβλήματα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζει ο σύλλογος τον αναγκάζει να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο Σλόκαρ αποτελεί εν ενεργεία διεθνή με την Εθνική ομάδα της Σλοβενίας, έχοντας συμμετοχή και στο τελευταίο Ευρωμπάσκετ (ήταν στον όμιλο της Εθνικής μας ομάδας), και έχοντας 4 πόντους και 1,8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Ο Σλόκαρ έχει αγωνιστεί σε όλες τις Εθνικές ομάδες της πατρίδας του, ενώ έγινε ντράφτ το 2005 από τους Ράπτορς με τους οποίους αγωνίστηκε σε 20 παιχνίδια την σεζόν 2006-2007 (1,9 π.). Έχει αγωνιστεί σε Ρωσία (Τριουμφ), Ιταλία (Μπενετόν Τρεβίζο, Μπολόνια, Σιένα και Ρόμα), Ισπανία (Μανρέσα, Γκραν Κανάρια, Εστουντιάντες και Σεβίλλη), Γερμανία (Άλμπα), και φυσικά στην Ολύμπια Λουμπλιάνας, ενώ αυτή αναμένεται να είναι η πρώτη του φορά στην Ελλάδα.

Με την Εθνική Σλοβενίας, έχει αγωνίζεται συνεχώς από το 1999, όταν και συμμετείχε στην ομάδα U17, έχοντας κατακτήσει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U18 το 2000 στην Γερμανία, ενώ έχει δώσει το παρών σε Ευρωμπάσκετ και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.