Πρωτοφανείς διαστάσεις, φαίνεται να παίρνει η κόντρα μεταξύ της ΚΑΕ Λαυρίου και του τοπικού Δήμου, με την πρώτη να διαμαρτύρεται έντονα για τις προϋποθέσεις που έθεσε η δεύτερη, αναφορικά με την χρησιμοποίηση του Κλειστού Γυμναστηρίου της πόλης για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Συγκεκριμένα και όπως αναφέρει το Lavriosport.gr, όλα ξεκίνησαν με το Δήμο Λαυρεωτικής να μην παραχωρεί τον χώρο αυτό στην ομάδα, για να ακολουθήσει επίσημο έγγραφο από την πλευρά της ΝΠΔΔ «ΘΟΡΙΚΟΣ», με το οποίο ζητείται η μίσθωση του Κλειστού για την χρήση του χωρίς αντισταθμιστικά οφέλη, όπως είχε συμφωνηθεί αρχικά.

Η εξέλιξη αυτή, έφερε «έξω φρενών» τόσο τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Γιάννη Ψαράκη. Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας της Ανατολικής Αττικής, με μακροσκελή προσωπική του ανακοίνωση, κατέστησε γνωστό όλο το χρονικό της εν λόγω υπόθεσης, δηλώνοντας πως δεν αποτελούσε αρχική του πρόθεση να βρεθεί στο «φώς» της δημοσιότητας, αλλά στην παρούσα κατάσταση, με τη διοίκηση να δέχεται εκβιασμό όπως τονίζει, δε θα μπορούσε να δράσει διαφορετικά.

Παράλληλα, αποκάλυψε πως ήδη η ομάδα έχει γίνει δεκτή σε τρία γήπεδα, ώστε να αγωνιστεί δωρεάν, χωρίς να κρύβει και πάλι την απογοήτευσή του, για το ότι μάλλον θα χρειαστεί να βρεθεί εκτός πόλης.

Αναλυτικά, όσα έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Αγαπητοί φίλοι της ΚΑΕ

Αρχικά να τονίσω οτι μου προκαλεί θλίψη το γεγονός οτι φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση.
Καταφέραμε να το κρατήσουμε εκτός δημοσιότητας για πολλές ημέρες γιατι όλο αυτο δεν κανει καλό σε κανενα ουτε στην ομαδα ουτε στην πόλη μας. Εντέλει μετα την προχθεσινή άκαρπη συναντηση με τον κο πρόεδρο του ΝΠΔΔ «ΘΟΡΙΚΟΣ» και Δήμαρχο μας τα γεγονότα ξέφυγαν γιατι έπρεπε να ενημερώσουμε τους συνεργάτες μας αλλα και τους φιλάθλους.

Η κατάσταση λοιπόν έχει ως εξής:

Για να αγωνιστεί μια ομαδα είτε ερασιτεχνική είτε επαγγελματική σε ενα χώρο θα πρεπει να λάβει το σχετικό παραχωρητήριο απο τον διαχειριστή του. Αυτο το παραχωρητήριο λάβαμε την περσινή χρόνια οπως και καθε χρόνο απο το Δήμο χωρίς κανενα πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον σχετικό Αθλητικό Νόμο το φιλοξενούμενο σωματείο οφείλει να καταβάλει στον ιδιοκτήτη/διαχειριστή του σταδιο/γηπέδου κλπ το 15% απο τις εισπράξεις της (υπολογίζονται με συγκεκριμένο τροπο).

Η αρχική συμφωνία που πήρε πέρσι το ΔΣ του ΝΠΔΔ «ΘΟΡΙΚΟΣ» έλεγε ρητά οτι η ομαδα ΔΕΝ θα καταβάλει χρήματα αλλα το ποσο που ορίζεται απο τον αθλητικό νόμο θα αντιλογίζεται με αντισταθμιστικά οφέλη διαφήμισης και προβολής ήτοι:

– σταθερή επιγραφή εντός αγωνιστικού χώρου
– προβολή στα ενεργά led matrix της ΚΑΕ περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου
– διάθεση 20 δωρεάν προσκλήσεων για ειδικές ομάδες πληθυσμού
– συνδιοργάνωση λοιπών δράσεων (θυμίζω ενδεικτικά φιλανθρωπικό αγώνα με ΚΑΕ ΑΕΚ για τους πρόσφυγες του Λαυριου)
(Δεν λαμβάνουμε υπόψη μας το όφελος απο την παρουσία της ομαδας στην πόλη μας, την προβολή της πόλης, τον κόσμο που προσελκύει, τους εργαζομένους που απασχολεί κλπ. Αυτα εξυπακούονται)

Τα παραπάνω περιγράφηκαν σε ενα ιδιωτικό συμφωνητικό μετα απο συννενόηση των λογιστών και νομικών των δυο φορέων ώστε να αποτυπωθούν ξεκάθαρα, νόμιμα και ορθώς λογιστικά.

Αυτο το συμφωνητικό ζητήσαμε και περίμεναμε να υπογράφει

Αντί αυτού λάβαμε ενα νέο ιδιωτικό συμφωνητικό που περιέγραφε εκτός των άλλων τα εξής:

– καταβολή του 15% μετα το πέρας καθε αγώνα
– ελάχιστη καταβολή 800€ πλέον ΦΠΑ ανα αγώνα που θα προκαταβάλλεται 2 μέρες πριν απο καθε αγώνα.
– 5000€ εγγύηση που θα καταβληθεί στο λογαριασμό του ΝΠΔΔ για τα επόμενα μισθώματα (απομακρύνθηκε ως όρος στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης)
– τρίτος εγγυητής που δεσμεύεται με την προσωπική του περιουσία σε περίπτωση μη καταβολής των μισθωμάτων (απομακρυνθηκε ως όρος κατα τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης)
– 25 προσωπικές ονομαστικές προσκλήσεις VIP (οι προσκλήσεις για ευπαθείς ομάδες πληθυςμου έγιναν προσωπικες και ονομαστικές)
– αγνόηση της συμφωνίας περί αντισταθμιστικού οφέλους (άρα τελικα να πληρώνει η ΚΑΕ για να αγωνίζεται στην πόλη της)

Το εν λογω έγγραφο μετα απο συζητήσεις επι συζητήσεων που εμείς επιδιώξαμε (γιατι ηταν αδύνατο να κλείσουμε ραντεβου με τους εμπλεκόμενους παρ’ οτι γνώριζαν οτι η προθεσμία κατάθεσης του παραχωτητηριου έχει εκπνεύσει ήδη και έχουμε ζητήσει ολιγοήμερη παράταση) κατέληξε στα χέρια μας ενυπόγραφο δλδ τελεσίγραφο!!!!

Φίλοι της ΚΑΕ,

Θλίβομαι προσωπικά που καλούμαι ως πρόεδρος της ομαδας να πληρώσω για να αγωνιστεί η ομαδα στην πόλη της.

Δεν ζητήσαμε να παρανομήσει κανένας (γιατι μπορεί να ακουστεί και αυτο) αλλα το αντιθετο. Θελουμε να είμαστε τυπικοί και νομότυποι. Μην ξεχνάμε οτι η ΚΑΕ ειναι μια ανώνυμος εταιρεια με ΔΣ που ευθύνεται με την υπογραφή του, ορκωτούς λογιστές, πληρωνει ΙΚΑ και ΦΜΥ, καταθέτει ισολογισμούς, ελέγχεται απο την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού καθε χρόνο την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον ΕΣΑΚΕ.

Τονίζω επίσης οτι ο νόμος που αναφερόμαστε ισχύει για ΟΛΑ τα αθλητικά σωματεία και επαγγελματικά και ερασιτεχνικά. Αν λοιπόν απαιτηθεί στην ΚΑΕ μονο, τότε ποιος παρανομεί; Ή να ετοιμάζονται και τα αλλα σωματεία της περιοχής μας να δώσουν απο τα λίγα που μαζεύουν;

Το σίγουρο ειναι πως αν θελουμε θα βρεθεί λύση. Γιατι υπάρχουν τρόποι. Αυτο γίνεται παντού. Δεν ζητάμε καμία πρωτοτυπία.

Καθε ευρώ μετράει για την ομαδα που έχει τεράστια έξοδα συντήρησης.

Και δυστυχώς εδω μιλάμε για σοβαρά χρήματα. Αν ηταν κατι μικρό θα το είχαμε δεχτεί.

Τέλος, απλά προς ενημέρωση, όσον αφορά τις εναλλακτικές, χθες δέχτηκα προσφορα απο 3 στάδια που δέχονται να μας φιλοξενήσουν ΔΩΡΕΑΝ.

Ηταν πραγματικά συγκινητικό. Όμως δεν μπορώ να φανταστώ η ΚΑΕ ΛΑΥΡΙΟΥ να μην αγωνίζεται στο ΛΑΥΡΙΟ.

Ειμαι σίγουρος πως τελικα η λογική θα πρυτανεύσει και θα έχουμε αίσιο τέλος.
Οι επαφές με το Δήμο συνεχίζονται.

Θεωρω πως ο Δήμαρχος έχει παραπλανηθεί και τον εχουν συμβουλέψει με λανθασμένο τροπο».