Η παραμονή στην Basket League και η διάθεση διατήρησης του ελληνικού στοιχείου, σε συνδυασμό με τη διαφαινόμενη αποχώρηση του Βαγγέλη Σακελλαρίου, έχουν κινητοποιήσει τους ανθρώπους του Λαυρίου, προς την κατεύθυνση της αναζήτησης νεαρών Ελλήνων παικτών, που θα στελεχώσουν την ομάδα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Η ομάδα της Ανατολικής Αττικής, έχει ήδη ξεχωρίσει περιπτώσεις παικτών, οι οποίοι διακρίθηκαν φέτος στις μικρότερες εθνικές κατηγορίες και ενδέχεται να τους δώσει την «προαγωγή» στη μεγάλη κατηγορία.

Αρχικά, το Λαύριο ενδιαφέρεται για την περίπτωση του Βαγγέλη Δρόσου. Ο 23χρονος φόργουορντ, αγωνιζόταν φέτος στον Χολαργό και βοήθησε την ομάδα του Κώστα Παπαμάρκου να φτάσει στην πέμπτη θέση, η οποία τελικά θα της χάριζε μία θέση στην Α2, λόγω της εξαγοράς της ΑΕ Λιβαδειάς. Αποτελεί έναν παίκτη με αξιοσημείωτο ταλέντο, έχοντας περάσει από ΑΕΚ, Ηλυσιακό και Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας.

Ένα άλλο «προϊόν» της ομάδας του Ηλυσιακού που είχε αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας τη σεζόν 2014-2015, ο Γιάννης Αναγνωστάκης, έχει μπει επίσης στο «μικροσκόπιο» του Χρήστου Σερέλη. Έχοντας περάσει επίσης από τον Χολαργό νωρίτερα κι έχοντας ξεκινήσει από τις υποδομές του Παναθηναϊκού, την φετινή σεζόν βρισκόταν στις τάξεις του Πανιωνίου, καταφέρνοντας να κερδίσει με τους «κυανέρυθρους» το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και την άνοδο στην Α2. Οι μαζικές αλλαγές στην Νέα Σμύρνη, τον φέρνουν στην «πόρτα» της εξόδου και η καλή του σεζόν, με μέσο όρο τεσσάρων πόντων ανά αγώνα, έχει ληφθεί υπόψη από τη διοίκηση του Λαυρίου.