Μετά την πρόκριση αυτή το Λαύριο έγινε η 14η ομάδα στην ιστορία της Basket League που θα λάβει μέρος σε ημιτελικά των πλέι οφ. ‘Επιασε στη σχετική λίστα τον Πανελλήνιο, τον Κολοσσό Ρόδου και το Ρέθυμνο που έχουν επίσης μία συμμετοχή.
Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη θα αντιμετωπίσει το νικητή της σειράς ανάμεσα στο Περιστέρι και τον Προμηθέα. Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου έκανε το break στην Πάτρα και προηγείται με 1-0 του Προμηθέα. Εφόσον νικήσει και στην έδρα του την Παρασκευή (14/5-17:00) τότε θα συναντηθεί με το Λαύριο στα ημιτελικά. Σημειωτέον ότι το Περιστέρι έχει ήδη 4 συμμετοχές στην τετράδα των πλέι οφ κι αντίστοιχα ο Προμηθέας έχει δύο.

Με όποιον και να παίξει το Λαύριο στα ημιτελικά, θα έχει το πλεονέκτημα έδρας αφού έχει τερματίσει στη δεύτερη θέση στην Κανονική Περίοδο. Ο Προμηθέας ήταν τρίτος ενώ το Περιστέρι αντίστοιχα ήταν έκτο. Κι εδώ μπαίνει ακόμα ένα ενδιαφέρον στοιχείο: Στην ιστορία της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ της Basket League μόλις 7 φορές έχει γίνει break! Τα περισσότερα τα έχει ο Ολυμπιακός (τρία επί ΠΑΟΚ, Περιστερίου και Παναθηναϊκού). Επίσης έχει δύο ο ΠΑΟΚ (επί του Ολυμπιακού) κι από ένα η ΑΕΚ (επί του Αμαρουσίου) και ο Προμηθέας (επί της ΑΕΚ).

Τέλος αν το Περιστέρι προκριθεί επί του Προμηθέα τότε σίγουρα στον τελικό θα έχουμε πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα! Που θα προστεθεί σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Μαρούσι και Προμηθέα που έχουν λάβει μέρος σε σειρά τελικών πλέι οφ στην Basket League.