O Tyson Carter ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της εκτός έδρας νίκης του Λαυρίου επί του Άρη με 73-69, με τον Αμερικανό να παίρνει στις πλάτες του τους Αθηναίους με δύο κρίσιμα καλάθια στο φινάλε και να τους χαρίζει απλόχερα την 4η νίκη σε 5 ματς στη φετινή Basket League.

Ωστόσο, για να μπορούσε να έχει ένα τόσο ονειρικό επίλογο, θα έπρεπε να γραφτεί πρωτίστως ένας απίθανος πρόλογος και ένα ζουμερό κυρίως θέμα -με τον απόηχο να είναι πέρα για πέρα ελληνικός!

Σε μια αναμέτρηση με έντονο το γηγενές στοιχείο και στους 2 αντιπάλους -αφού και οι «κιτρινόμαυροι» στηρίχθηκαν για περισσότερα από 10 λεπτά (47 αθροιστικά) στους Κώττα, Πουλιανίτη και Νετζήπογλου– ο Χρήστος Σερέλης έδωσε σημαντικό χρόνο συμμετοχής σε Μουράτο Κακλαμανάκη, Περσίδη, Νικολαϊδη, Γερομιχαλό και Βουλγαρόπουλο για 15 λεπτά μέσο όρο, με τους αθλητές του να του χαρίζουν ακόμα ένα ροζ φύλλο αγώνα.

Οι X Factors

Ο Νίκος Περσίδης (26 ετών) συνέχισε την ήδη θετικότατη σεζόν του στους φιναλίστ της περασμένης σεζόν, και με 8 πόντους στην πρώτη περίοδο (11 συνολικά, 3-4 τρίποντα) και λαμπρή παρουσία από τις γωνίες, κατάφερε τόσο να λυτρώσει πολλάκις ακόμα ένα κακό επιθετικά ξεκίνημα των συμπαικτών του όσο και να ανοίξει πολλούς χώρους με το πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμο σουτ στο μπάσκετ.
Ωστόσο, η συνεισφορά του δεν περιορίστηκε μονάχα στην επίθεση, αφού έδωσε πολλές λύσεις και στα μετόπισθεν κάνοντας είτε αθόρυβη δουλειά (4 ριμπάουντ, 2 αμυντικά) είτε δε δίστασε να προστάξει το κορμί του στους περιφερειακούς αντιπάλους (4 φάουλ) -στοιχεία που του χάρισαν το δικαίωμα να τελειώσει με το μεγαλύτερο +/- (+14) ένα ματς που κρίθηκε στους 4 μόλις πόντους.

Ο Πέτρος Γερομιχαλός (27 ετών) έμεινε στο ένα σουτ και τους 2 πόντους σε 17 λεπτά -αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία για τον 27χρονο center, που γέμισε τη στατιστική του υπηρεσία με 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, σημαντικό spacing ανοίγοντας διαδρόμους σε Μουράτο και Carter αλλά και 3 κερδισμένα φάουλ σε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι.
Και έτσι, για ακόμα μια φορά, ήταν απόλυτα ουσιαστικός -με το +11 στο +/- να μιλάει από μόνο του.

Ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης (19 ετών) φαίνεται πως έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε κάτι σαν τον νέο Γιαννούλη Λαρεντζάκη.
Απέραντο πάθος και κυνήγι στο παρκέ, διάθεση να αφήσει τα δικά του «θέλω» για εκείνα του προπονητή, ενεργά χέρια και κορμός στην άμυνα, χειριστής μισού γηπέδου στην επίθεση.
Ο δανεικός από τον Ολυμπιακό guard δε φοβήθηκε ούτε να πάρει ευθύνες (4 σουτ) δίπλα στον ball hog Smith ούτε να χρησιμοποιήσει το σώμα του (4 φάουλ/ 1 κερδισμένο, 1 κλέψιμο).

Ο αθόρυβος MVP

Ο Δημήτρης Κακλαμανάκης (27 ετών) -που έγινε και ο πρώτος ριμπάουντερ στην ιστορία του Λαυρίου σήμερα- μετράει 8 πόντους και 5 ριμπάουντ φέτος.

Στον αγώνα με τους Θεσσαλονικείς όμως, ξεπέρασε τα στάνταρ του και σημείωσε 10 πόντους (2-4 δίποντα, 6-6 βολές) και 8 ριμπάουντ σε 27 λεπτά, με τα 3 μάλιστα να είναι επιθετικά -σε ένα στατιστικό στοιχείο που χάρισε 21 πόντους στους Αθηναίους– ενώ αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως πριν τελειώσει το ματς ο Carter, αυτός με 4 συνεχόμενες βολές είχε θέσει τις βάσεις για ένα μεγαλεπήβολο διπλό!

 

 

Tags:
Λαύριο