Την ευκαιρία να “ψηθεί” ακόμα περισσότερο θα έχει την επόμενη αγωνιστική περίοδο ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης. Ο 19χρονος διεθνής γκαρντ παραχωρήθηκε δανεικός για ένα χρόνο από τον Ολυμπιακό στο Λαύριο, προκειμένου να βρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, αυτή τη φορά σε επίπεδο Basket League.

Η σεζόν 2021-22 θα βρει τον ταλαντούχο γκαρντ για πρώτη φορά στην Basket League, αφού τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στην Α2 με την αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού. Την περασμένη χρονιά ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές των “ερυθρόλευκων” στην πορεία ανόδου που έκαναν, έχοντας 14,5 πόντους, 5,2 ριμπάουντ, 4,5 ασίστ και 1,7 κλεψίματα κατά μέσο όρο σε 22 αγώνες.

Πέρα από τον Νικολαΐδη οι φιναλίστ του περσινού πρωταθλήματος της Basket League έχουν αποκτήσει ακόμα αυτό το καλοκαίρι τους Jerry Smith, Marcus Lewis, Al-Wajid Aminu, Kenny Goins, Δημήτρη Κακλαμανάκη και Άλφη Πιλάβιο. Από την περσινή ομάδα έχουν παραμείνει δύο Έλληνες, ο Βασίλης Μουράτος και ο Πέτρος Γερομιχαλός.

Η σχετική ανακοίνωση του Λαυρίου:

«Η ΚΑΕ Λαύριο – Megabolt ανακοινώνει την απόκτηση (με τη μορφή δανεισμού για 1 έτος από τον Ολυμπιακό Π.) του 19χρονου (21/08/2002) point guard/shooting guard (1.90m) Αλέξανδρου Νικολαΐδη! Αλέξανδρε, σου ευχόμαστε να έχεις μια αγωνιστική χρονιά γεμάτη υγεία & πολλές επιτυχίες!».