Η σεζόν 2020-21 θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια από τους οπαδούς και τους ιθύνοντες του Λαυρίου. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη με πολύ μικρό μπάτζετ και ξένους «λαβράκια» κατόρθωσε να αφήσει πίσω της πολύ καλές ομάδες όπως ο Προμηθέας, το Περιστέρι κι η ΑΕΚ, με συνέπεια να φτάσει στους τελικούς του πρωταθλήματος, στους οποίους ηττήθηκε με 3-1 από τον Παναθηναϊκό. Οι συνθήκες για την φετινή σεζόν έμοιαζαν πολύ καλές, διότι ο ένας από τους δύο καλύτερους ξένους της περασμένης σεζόν παρέμεινε στο Λαύριο (Carter), ενώ η ομάδα θα συμμετείχε για πρώτη φορά στην ιστορία της στους ομίλους του BCL.

Η σεζόν ξεκίνησε ιδανικά για το Λαύριο, αφού με το αρχικό 4-1 στο πρωτάθλημα έδειχνε ικανό να επαναλάβει μια παρόμοια πορεία. Βέβαια δεν ήταν μόνο το ρεκόρ που έκανε την διαφορά αλλά κι η εξαιρετική εικόνα της ομάδας στο παρκέ, διότι σε όλα αυτά τα παιχνίδια πλην της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό κρατούσε τους αντιπάλους της κάτω από τους 75 πόντους (73 από ΠΑΟΚ, 66 από Λάρισα, 66 από Απόλλωνα και 69 από Άρη). Η συνέχεια, όμως δεν ήταν η αναμενόμενη με το σύνολο του Σερέλη να γνωρίζει δύο οριακές εντός έδρας ήττες από τον Ιωνικό και την ΑΕΚ, την ώρα που εκτός έδρας ηττήθηκε από Κολοσσό, Παναθηναϊκό και Προμηθέα. Γι’ αυτό το σερί των 5 ανεπιτυχών αποτελεσμάτων ενδεχομένως να ευθύνονται οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ομάδας της Ανατολικής Αττικής, στις οποίες ανταποκρινόταν πολύ καλά καθώς με ρεκόρ 3-3 σε όμιλο με Μalaga, Νhizny και Dijon εξασφάλισε την πρόκριση στην νεοσύστατη φάση των play-in του BCL.

 Η αποχώρηση του Carter άλλαξε τα δεδομένα 

Ήταν γύρω στο τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου όταν ο πρώτος σκόρερ και πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας Τyson Carter θα έκανε το βήμα παραπάνω με την μεταγραφή του στην Ζενίτ. Έκτοτε το Λαύριο γνώρισε τον (αναμενόμενο) αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό στην φάση των «8» του Κυπέλλου, ενώ δεν κατάφερε να συνεχίσει ούτε στο BCL, καθότι σκουπίστηκε με 2-0 από την ποιοτική ιταλική Τρεβίζο. Κακά τα ψέματα οι αποκλεισμοί αυτοί φαινόντουσαν λογικοί, ωστόσο αυτό που προβλημάτισε περισσότερο περισσότερο ήταν οι κακές εμφανίσεις στην Basket League κι οι τέσσερεις σερί ήττες. Μάλιστα οι τρεις από αυτές έγιναν εντός έδρας με ομάδες που ήταν στα μέτρα του συνόλου του κόουτς Σερέλη (Περιστέρι, ΠΑΟΚ, Λάρισα), ενώ η τέταρτη κόντρα στον πολύ φορμαρισμένο Ολυμπιακό. Η αποχώρηση του Carter φάνηκε πως δημιούργησε επιθετικά ζητήματα στους φιναλίστ των Τελικών, καθώς σκόραραν μόλις 52, 59 και 58 πόντους σε ΓΣΠ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό αντίστοιχα. O πρώην μπόμπερ της Κύμης Williams και ο Sander φαίνεταi να μην μπορούν να σηκώσουν το βάρος της απώλειας του Carter, με τους δύο παίκτες να έχουν τον απογοητευτικό μέσο όρο των 3,7 και 5,5 πόντων αντίστοιχα. Τέλος το Λαύριο θα πρέπει να ανεβάσει στροφές επιθετικά, αφού ακολουθεί μια κρίσιμη πεντάδα αγώνων (Απόλλων, Άρης, Ιωνικός, Κολοσσός, ΑΕΚ), που θα δείξει αν μπορεί να γυρίσει το τσιπάκι και να επιτευχθεί ο στόχος των play-off.

Tags:
Λαύριο