Το Λαύριο παρουσιάστηκε αρκετά νωχελικό το απόγευμα του Σαββάτου στη Ρόδο και ηττήθηκε φυσιολογικά από τον ανώτερο Κολοσσό με 59-82 για την 7η αγωνιστική της Basket League, πέφτοντας παράλληλα στο 4-3.
Μπορεί η τελευταία περίοδος να είναι αυτή που πονάει περισσότερο, με τους 5 πόντους ενεργητικό να είναι και η δεύτερη χειρότερη επίδοση φέτος, αλλά η αθηναϊκή αρμάδα σπατάλησαν ακόμα ένα ημίχρονο φέτος δυσκολεύοντας κατά πολύ το έργο τους μετά την ανάπαυλα.

Ουσιαστικά την τρέχουσα σεζόν, ο οργανισμός του Χρήστου Σερέλη έχει κερδίσει 2 από τα 3 ματς ενόσω προηγείτο στο πρώτο μέρος, με μοναδική εξαίρεση το ματς της περασμένης αγωνιστικής, όταν αν και έκλεισε στο +10 και το +7 την πρώτη και δεύτερη περίοδο αντίστοιχα, δεν τα κατάφερε κόντρα στην ανατροπή στο φινάλε του Ιωνικού Νικαίας.
Τυπικά, αν ήταν πιο προσεκτικός στο crunch time, θα είχε και το απόλυτο νικών με το εν λόγω φίλτρο.

Μέχρι στιγμής η ποιότητά του σε σχέση με τους εκάστοτε αντιπάλους του του επέτρεπε να γυρίζει τις εις βάρος του καταστάσεις στις 2 από τις 3 περιπτώσεις που βρέθηκε πίσω στο σκορ μετά το αρχικό 20λεπτο, αφού -με εξαίρεση το ματς της 2ης αγωνιστικής ενάντια στον ανώτερο Ολυμπιακό– το Λαύριο είχε ανατρέψει τόσο το -3 της Λάρισας (-7 στην πρώτη περίοδο) όσο και το -3 του Άρη (-3 στην πρώτη περίοδο) στο δρόμο για δύο σημαντικές εκτός έδρας επιτυχίες στην 3η και 5η στροφή της λίγκας.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο είναι ανθρωπίνως αδύνατο να ισχύει πάντοτε, με τους σημερινούς φιλοξενούμενους να μην καταφέρνουν ποτέ πριν από λίγη ώρα να γυρίσουν από το -14 του ημιχρόνου (-15 στην πρώτη περίοδο) παρά ένα αναπάντητο 0-12 σερί στο τρίτο δεκάλεπτο και να λυγίζουν εν τέλει πολύ εύκολο στο νησί των ιπποτών.

Τέλος, αν προσμετρήσουμε και τα πεπραγμένα του στην Ευρώπη, το 2-2 ρεκόρ μετά από ένα ηττημένο πρώτο μισό γέρνει στο 2-4, αφού το -10 (ισοπαλία στην πρώτη περίοδο) κόντρα στην Unicaja Malaga έγινε -16 στο 40′, αλλά και στο 4-1 αναφορικά με από ένα νικηφόρο πρώτο μισό, αφού τόσο το +5 κόντρα στη Nizhny Novgorod όσο και το +2 κόντρα στη Dijon οδήγησε σε ισάριθμες επιτυχίες στο BCL.

Αναλυτικά οι διαφορές στα πρώτα ημίχρονο στη Basket League:

ΠΑΟΚ: +10/ +11 (νίκη)
Ολυμπιακός: -7/ -11 (ήττα)
Λάρισα: -7/ -3 (νίκη)
Απόλλων: +1/ +6 (νίκη)
Άρης: -3/ -3 (νίκη)
Ιωνικός: +10/ +7 (ήττα)
Κολοσσός: -15/ -14 (ήττα)