Το Λαύριο φιγουράρει στην τέταρτη θέση της φετινής Stoiximan.gr Basket League και σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει και η εκπληκτική απόδοση του Μακένζι Μουρ. Ο 25χρονος γκαρντ είναι εξαιρετικός και είναι πανταχού παρών για την ομάδα του Χρήστου Σερέλη. Ο Αμερικανός δεν ξεχωρίζει μόνο για το σκοράρισμα ή το επιθετικό του ρεπερτόριο, αλλά και για τις αμυντικές του ικανότητες, όντας φανταστικός και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Κάπου, εδώ θα αναρωτιέστε γιατί τότε ο Μουρ δεν κυνηγάει το όνειρο του ΝΒΑ, ή γιατί δεν αγωνίζεται σε κάποια ευρωπαϊκή ομάδα ανώτερου επιπέδου. Η αλήθεια είναι πως ο Μουρ θα μπορούσε αυτή τη στιγμή να βρίσκεται σε κάποια ομάδα του ΝΒΑ, έχοντας ενδεχομένως ένα two-way contract που θα του επέτρεπε να αγωνίζεται παράλληλα και σε κάποια ομάδα της G-League. Ωστόσο τα… παραστρατήματα του παρελθόντος και τα προβλήματα συμπεριφοράς που εμφάνισε κατά την περίοδο που βρισκόταν στο Κολλέγιο, δεν του επέτρεψαν να ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Παρόλα αυτά, με 13,1 πόντους, 4,5 ριμπάουντ και 2,7 ασίστ σε 27,3 λεπτά ανά αγώνα δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητος και η ευκαιρία να ξεκινήσει την καριέρα του ήρθε από την Νέα Ζηλανδία τον Ιανουάριο του 2015. Ο Μουρ υπέγραψε στους Νέλσον Τζάιαντς, όπου σε 19 παιχνίδια, μέτρησε 21,7 πόντους, 5,8 ριμπάουντ, 4,2 ασίστ, 2,1 κλεψίματα και 1,7 μπλοκ ανά παιχνίδι, κερδίζοντας θέση στην καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος. Το καλοκαίρι του 2015 επέστρεψε στην Αμερική, συμμετέχοντας στο summer camp των Μιλγουόκι Μπακς, χωρίς ωστόσο να του δοθεί η ευκαιρία να δείξει πολλά πράγματα.

Έτσι, αποφάσισε να έρθει στην Ευρώπη υπογράφοντας τον Νοέμβριο του 2015 στην βελγική Λέουβεν, απ’ όπου όμως αποτέλεσε παρελθόν μετά από λίγες μέρες, καθότι έσπασε το δάχτυλο του ποδιού του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Ο Αμερικανός δεν τα παράτησε όμως και αποφάσισε να επιστρέψει στην Νέα Ζηλανδία, υπογράφοντας αυτή τη φορά στους Κάντερμπερι Ραμς τον Απρίλιο του 2016. Στους Ραμς αγωνίστηκε σε 13 παιχνίδια καταγράφοντας 22,4 πόντους, 6,2 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 3,4 κλεψίματα ανά αγώνα, κάτι που του έδωσε την ευκαιρία να αναδειχθεί MVP του πρωταθλήματος.

Το καλοκαίρι του ίδιου έτους, οι Ντάλας Μάβερικς αποφάσισαν να του δώσουν μία θέση στο summer camp τους και σε 6 παιχνίδια ο Μουρ μέτρησε 6,3 πόντους, 3,7 ριμπάουντ και 1,7 ασίστ σε 18 λεπτά συμμετοχής. Οι Τεξανοί δεν εντυπωσιάστηκαν και δεν του προσέφεραν συμβόλαιο. Έτσι ο νεαρός γκαρντ αποφάσισε να επιστρέψει στην Ευρώπη, υπογράφοντας συμβόλαιο με τον Προμηθέα Πατρών τον Αύγουστο του 2016. Στον Προμηθέα ο Μουρ αγωνίστηκε σε 26 παιχνίδια καταγράφοντας 10,9 πόντους, 5,3 ριμπάουντ, 2,5 ασίστ και 1,4 κλεψίματα ανά παιχνίδι. Αφού τελείωσε τις υποχρεώσεις του με τον Προμηθέα, ο 25χρονος γκαρντ υπέγραψε ξανά συμβόλαιο με τους Κάντερμπερι Ραμς τον Απρίλιο του 2017, με τους οποίους αγωνίστηκε σε 6 παιχνίδια καταγράφοντας 17,8 πόντους, 7,8 ριμπάουντ, 7,3 ασίστ και 1,8 κλεψίματα ανά αγώνα.

Το φετινό καλοκαίρι ο Χρήστος Σερέλης έψαχνε έναν καλό γκαρντ για την περιφέρεια του Λαυρίου και αφού εξέτασε τις επιλογές που είχε, κατέληξε στον Μακένζι Μουρ που γνώριζε και το ελληνικό πρωτάθλημα αρκετά καλά μετά το πέρασμά του από τον Προμηθέα. Και φαίνεται πως ο Αμερικανός του… ξεπληρώνει αυτή την εμπιστοσύνη, αφού την φετινή σεζόν είναι εξαιρετικός, βοηθώντας το Λαύριο να φτάσει στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος. Μάλιστα, είναι πρώτος στο ranking με 23,7 βαθμούς αξιολόγησης ανά αγώνα. Ο Μουρ μετράει σε 7 παιχνίδια 15,7 πόντους, 7,1 ριμπάουντ, 4,4 ασίστ, 2,4 κλεψίματα και 0,8 μπλοκ ανά αγώνα. Αν προσθέσουμε και τα 5,9 φάουλ που κερδίζει ανά αγώνα, καταλαβαίνουμε πως έχει πληθωρική παρουσία στο παρκέ.

Καταληκτικά, βλέποντας τα παραπάνω στατιστικά γίνεται αντιληπτό πως ο Μακένζι Μουρ είναι ένας από τους πολλούς, αλλά σίγουρα ο βασικότερος λόγος που το Λαύριο διαγράφει φέτος μία λαμπρή πορεία στο πρωτάθλημα.