Tο Λαύριο πέρυσι πραγματοποίησε μία σεζόν που ξεπέρασε τα όνειρα και την φαντασία των πιο αισιόδοξων φίλων της ομάδας της Ανατολικής Αττικής, με συνέπεια να τερματίσει στη δεύτερη θέση της Μπάσκετ Λιγκ και να εξασφαλίσει για πρώτη φορά στην ιστορία της την συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η χρονιά κυλούσε καλά στο ξεκίνημα για τους Λαυριώτες, καθώς ήταν μέσα στην οκτάδα του Πρωταθλήματος, ενώ πέρασαν και στην νεοσύστατη φάση των play-in στο BCL.

Παρόλα αυτά στη συνέχεια η αποχώρηση του Carter, αλλά και οι πολλές αλλαγές που έγιναν στους ξένους της ομάδας δημιούργησαν πρόβλημα χημείας στην ομάδα κι έτσι η ομάδα του Σάββα Καμπερίδη δεν προκρίθηκε στην postseason της ελληνικής Λίγκας. Η σταθερά του συλλόγου της Λαυρεωτικής ήταν για ακόμη μία φορά ο Βασίλης Μουράτος, που πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στην συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Συγκεκριμένα στη χθεσινή ημέρα που ήταν η τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας ο Βασίλης Μουράτος μοίρασε 16 ασίστ (ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση) στο εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στο Περιστέρι, ξεπερνώντας την εκπληκτική επίδοση του Σλούκα, που έδωσε 15 τελικές πάσες στην αναμέτρηση με τον Κολοσσό. Ο 25χρονος γκαρντ ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 152 ασίστ, που αποτελεί την κορυφαία επίδοση για φέτος, την στιγμή που ο «εγκέφαλος» της ΑΕΚ Quinno Colom είχε τέσσερις λιγότερες.

O διεθνής πλέι μέικερ την τελευταία τριετία είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, ενώ μπορούμε να πούμε ότι πέρυσι ήταν η χρονιά που έκανε το «ξεπέταγμά» του συμβάλλοντας τα μέγιστα στη φοβερή πορεία του Λαυρίου την περυσινή σεζόν με προπονητή τον Χρήστο Σερέλη. Η φετινή χρονιά μπορούμε να πούμε ότι ήταν μία χρονιά παγίωσης για τον άλλοτε άσο του Περιστερίου στο υψηλότερο επίπεδο με τις συμμετοχές στο BCL και την ελληνική Λίγκα, καθώς είχε πολλές αρμοδιότητες ειδικότερα έπειτα από την αποχώρηση του Carter.

Όπως αναφέραμε πιο πάνω ο Έλληνας γκαρντ ήταν εξαιρετικός δημιουργικά με τις 6,3 ασίστ μέσο όρο, χωρίς να υστερεί καθόλου κι εκτελεστικά με τους 11,3 πόντους (48% δίποντα, 25% τρίποντα). Παράλληλα μάζευε 3,1 ριμπάουντ, έκανε 1 κλέψιμο, κάνοντας 3,5 λάθη και έχοντας 12 μονάδες στο PIR σε 27:21. Τα στατιστικά του Μουράτου είναι πολύ καλά, αφού είναι από τους λίγους Έλληνες παίκτες στις ομάδες πέραν των «αιωνίων» που έχουν τόσο καλή στατιστική εικόνα και χρόνο συμμετοχής.

Πέρα από τις επιθετικές του ικανότητες, ο παίκτης των «κυανοκίτρινων» είναι ένας πολύ καλός αμυντικός, χάρις στην αθλητικότητα και την σκληράδα που διαθέτει. Επομένως ο 25χρονος άσος έχει όλα τα εχέγγυα να αγωνιστεί σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα, ιδιαίτερα αν σταθεροποιήσει το περιφερειακό του σουτ. Ο Μουράτος έχει δουλέψει σκληρά τα τελευταία χρόνια, οπότε θεωρείται δεδομένο ότι θα βελτιώσει το τρίποντό του ακόμη περισσότερο και να κάνει πιο πλήρες το ήδη πολύ ενδιαφέρον αγωνιστικό του πακέτο.