To Λαύριο “τρελαίνει” κόσμο στην πρώτη παρουσία της ιστορίας του στη Basket League. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη, παρότι  κλήθηκε να “κολυμπήσει” ξαφνικά σε… άγνωστα νερά, καθώς είχε δομηθεί με σκοπό την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Α2, αποδεικνύεται τρομερά ανταγωνιστική μέχρι στιγμής. Το Λαύριο ήταν τελικά η ομάδα που αντικατέστησε λίγο πριν από την έναρξη του  πρωταθλήματος τον ΚΑΟΔ, ο οποίος δήλωσε αδυναμία συμμετοχής, όμως παρ’ όλα αυτά το “νεοφώτιστο” συγκρότημα μοιάζει σαν… έτοιμο από καιρό. Εκφράζοντας εξ’ αρχής την απόλυτη πίστη του στο έμψυχο υλικό που διέθετε, όπως και στους παίκτες που βοήθησαν την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια να “μεγαλώνει” βήμα-βήμα, αλλά και σε συνδυασμό με τις προσεγμένες και εύστοχες, όπως δείχνουν ως τώρα, προσθετικές κινήσεις, το Λαύριο έχει καταφέρει στις πρώτες 7 αγωνιστικές να ξεπεράσει ακόμα και τις πιο αισιόδοξες  προσδοκίες, έχοντας ήδη πετύχει 3 νίκες (εκτός με Κηφισιά, εντός με Ρέθυμνο, εκτός με Κολοσσό), με αποτέλεσμα να φιγουράρει στην 7η θέση της βαθμολογίας.

Στο πρόσφατο “διπλό” της ομάδας του Χρήστου Σερέλη στη Ρόδο, ο Ουσμάν Κρουμπάλι ήταν σίγουρα  ένας από τους παίκτες που “έκλεψαν” την παράσταση. Ο 27χρονος Αμερικανός πραγματοποίησε “πληθωρική” εμφάνιση, σημειώνοντας ένα “άτυπο” τριπλ-νταμπλ, καθώς τελείωσε τον αγώνα με 15 πόντους, 12 ριμπάουντ και 10 κερδισμένα φάουλ. Αυτό ήταν το τρίτο νταμπλ-νταμπλ του στο πρωτάθλημα, μετά τους αγώνες με Καβάλα εκτός(13π.,10 ρ.) και ΑΕΚ εντός(15π., 12ρ.), επίδοση που τον έστειλε στην κορυφή της σχετικής λίστας μαζί με τους Οβιέ Σόκο και Δημήτρη Μαυροειδή. Παράλληλα, με τα νούμερα αυτά ισοφάρισε και τις καλύτερες φετινές του επιδόσεις στις δύο κατηγορίες.

LAVRIOHEBA2211115.jpg

Ο γεννημένος στην Ατλάντα της Τζόρτζια φόργουορντ φημίζεται για α αθλητικά του προσόντα και την ενέργεια και την μαχητικότητα που καταθέτει στο παρκέ, κάτι που φρόντισε να μας κάνει γνωστό με… το καλημέρα, μιας και στην αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Άρη “θρυμμάτισε” την μπασκέτα με ένα πολύ εντυπωσιακό κάρφωμα.

aris-smashed-basket.jpg

Ο ύψους 2.02, 27χρονος παίκτης είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου Georgia State και έχει καταγωγή από την Γκάμπια, καθώς οι γονείς του μετακινήθηκαν στις ΗΠΑ σε νεαρή ηλικία. Έχει ένα μεγαλύτερο αδερφό τον Αμπντουλί , ενώ παράλληλα σαν σπουδαστής πήρε ειδικότητα στο marketing. Στα πρώτα του βήματα στον χώρο του μπάσκετ ως γυμνασιόπαιδο στο W.D. Mohammed ασχολούταν παράλληλα και με το ποδόσφαιρο, με τους ανθρώπους του Geοrgia State να τον ανακαλύπτουν σε μία περίοδο ελεύθερων δοκιμών που πραγματοποίησε η μπασκετική ομάδα το φθινόπωρο του 2006, όταν και εντάχθηκε στο εν λόγω κολλέγιο, έπειτα από σχετική υποτροφία που είχε κερδίσει από τον διευθυντή του γυμνασίου του. Στην πρώτη του χρονιά στο κολλέγιο αγωνίστηκε μόλις σε τρία παιχνίδια, όμως η πρόοδος του ήταν αλματώδης, με αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε σημαντικό “εργαλείο” της ομάδας, με αποκορύφωμα την τελευταία του χρονιά όπου ξεκίνησε βασικός σε 11 από τα 30 παιχνίδια, μετρώντας 7 πόντους και 5.7 ριμπαόυντ(κορυφαίος της ομάδας του στην συγκεκριμένη κατηγορία) σε 22.2 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο. Την περίοδο 2008-9 πήρε το βραβείο του καλύτερου αθλητή του κολλεγίου στην κατεύθυνση που ακολουθούσε, ενώ σαν τεταρτοετής ήταν υποψήφιος για το CAA’s Dean Ehlers Leadership Award. Τα εντυπωσιακά highlights που πρόσφερε, σε συνδυασμό με το “μαχητικό” του πνεύμα, τον έκαναν ένα από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας, ενώ παράλληλα είναι και μέλος της λίστας με τους κορυφαίους σε ποσοστά ευστοχίας παίκτες που έχουν περάσει από το Georgia State(55.8%  ποσοστό καριέρας με την ομάδα).

 LPFKVDDYFRWMZVN.20090323182435.jpg

Μετά την αποφοίτηση του από το κολλέγιο και αφού καμία ομάδα δεν τον συμπεριέλαβε στις επιλογές της στο Draft του 2010, ξεκίνησε την… περιπλάνηση του στα γήπεδα της Ευρώπης. Πρώτος του σταθμός ήταν η Αγγλία και οι London Leopards με τους οποίους αγωνίστηκε για δύο χρονιές, έχοντας πολύ καλά νούμερα. Σε 22 εμφανίσεις την σεζόν 2011-12 μέτρησε 20.5 πόντους, 13.6 ριμπάουντ, 1.7 ασίστ και 1.5 κλεψίματα ανά παιχνίδι, οδηγώντας τους Leopards στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μάλιστα οι πολύ καλές του εμφανίσεις του έδωσαν και το βραβείο του καλύτερου φόργουορντ του πρωταθλήματος, ήταν μέλος της κορυφαίας 5άδας, ενώ παράλληλα ψηφίστηκε και ο καλύτερος συμπαίκτης του πρωταθλήματος. Το 2012 μετακόμισε στην Ολλανδία για λογαριασμό των Bright Kings Den Helder, με την φανέλα των οποίων αγωνίστηκε για 22 αγώνες, έχοντας 8.7 πόντους και 4.6 ριμπάουντ στην Eredivisie. Την σεζόν 2013-14 δοκίμασε την τύχη του στο πρωτάθλημα της Σλοβενίας με την GA Grosuplje. Η παρουσία του στο πρωτάθλημα ήταν αξιοπρόσεκτη, καθώς ο Κρουμπαλί τελείωσε την σεζόν με 17.2 πόντους και 9.1 ριμπάουντ, γεγονός που του εξασφάλισε την συμμετοχή του στο σλοβένικο All-Star Game, στο οποίο μάλιστα αναδείχθηκε MVP και νικητής του διαγωνισμού καρφωμάτων(ντυμένος σαν “σούπερμαν”). Την περασμένη χρονιά(2014-15) αγωνίστηκε στην δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας με τους Legnano Knights. Σε 30 αγώνες με τον ιταλικό σύλλογο σημείωνε 19.2 πόντους και “μάζευε” 12 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, με τα “κατορθώματα” του να μην αφήνουν ασυγκίνητο το Λαύριο που εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και τον έφερε στη χώρας μας, προκειμένου να καλύψει μία από τις θέσεις των ξένων στο ρόστερ των “νεοφώτιστων”.

image-.jpg

Οι εμφανίσεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα δικαιώνουν ως τώρα την επιλογή της ομάδας, με τον 27χρονο φόργουορντ να αποτελεί βασικό “γρανάζι” στο ροτέισον του Χρήστου Σερέλη, μετρώντας 10.5 πόντους και 7.7 ριμπάουντ ανά αγώνα σε 24.8 λεπτά συμμετοχής. Η άκρως ενθαρρυντική πορεία τόσο του ίδιου όσο και της ομάδας στο ξεκίνημα της σεζόν, μας “ανοίγουν” την όρεξη για ακόμα καλύτερη συνέχεια και φυσικά ακόμα περισσότερο θέαμα.

61368669.jpg

* O Oυσμάν Κρουμπάλι στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται και με το προσωπικό brand που διαθέτει, καθώς ο “Οusjuice”(αυτό είναι το “ψευδώνυμο” του Κρουμπαλί από τα κολλεγιακά του χρόνια) κυκλοφορεί και τη δική του συλλογή από μπλουζάκια, τα  οποία μάλιστα φέτος φέρουν και το λογότυπο της ομάδας του Λαυρίου.

12065999_1111346762216468_6519358902106758405_n.jpg

Παπαδημητρίου Δημοσθένης