Ανάμεικτα ήταν τα συναισθήματα του Χρήστου Σερέλη, προπονητή του Λαυρίου, από τη σημερινή (25/9) μονομαχία- ήττα με τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο του πρώτου ημιτελικού του 2ου Super Cup της Basket League, με τον περσινό κορυφαίο τεχνικό της χρονιάς να είναι μεν ικανοποιημένος από την παραλίγο ανατροπή των παικτών του, αλλά και δυσαρεστημένος δε από το πρώτο ημίχρονο, όπου το «τριφύλλι» έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ της Πάτρας.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Έχω ανάμεικτα συναισθήματα για την ομάδα μου. Παρουσιάσαμε ένα πάρα πολύ καλό πρόσωπο σε δυο κομμάτια του παιχνιδιού, αλλά ίσως και το χειρότερό μας πρόσωπο για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Στην μεγάλη πίεση που δεχτήκαμε φάνηκε σαν να τα παρατάμε ή να μην πιστεύουμε στην νίκη. Είχαμε μια πάρα πολύ καλή αντίδραση, αυτό είναι το θετικό και μάλιστα με παιδιά που ήρθαν από τον πάγκο και βοήθησαν αρκετά. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι ένας αγώνες μπάσκετ και ειδικά κόντρα στον Παναθηναϊκό διαρκεί 40′. Θα πρέπει να κοντρολάρουμε τα συναισθήματά μας, είτε παίζουμε καλά, είτε όχι. Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι και χρήσιμο για εμάς. Καλή συνέχεια στον Παναθηναϊκό.

Αρχικά, ο Παναθηναϊκός έριξε κορμιά, ξέραμε πως θα μπορούσαμε να έχουμε ένα τέτοιο πρόβλημα. Έπρεπε να είμαστε πιο μαχητικοί, δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι. Είχαμε σχετική ηττοπάθεια θα έλεγα για κάποιο διάστημα. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε σε αυτό το κομμάτι. Το θέμα είναι πώς βάζεις το κορμί σου και πόσο δυνατά παίζεις. Είναι ξεκάθαρο πως είναι και θέμα ικανότητας του αντιπάλου, αλλά και του πώς η δική μου ομάδα χειρίστηκε αυτό το μειονέκτημα που είχε».

Από μεριάς του, ο αρχηγός των ηττημένων, ο Βασίλης Μουράτος, στάθηκε στην αντίδραση που έβγαλε ο ίδιος και οι συμπαίκτες του όταν το ματς όδευε να ξεφύγει, αλλά τόνισε τις κακές επιλογές που ίσως έκριναν το παιχνίδι παρά την όποια ανατροπή.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Έγινε ένα δυνατό παιχνίδι. Το Λαύριο παρουσίασε δύο πρόσωπα, ένα πολύ καλό και ανταγωνιστικό πρόσωπο και ένα τελείως διαφορετικό, όταν ξέφυγε ο Παναθηναϊκός. Δεν είχαμε σωστές επιλογές στην επίθεση και η διαφορά ξέφυγε. Είναι δύσκολο να επιστρέψεις κόντρα στον Παναθηναϊκό. Κρατάω την αντίδρασή μας, ότι φέραμε το ματς στο ένα σουτ. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την πρόκριση και καλή συνέχεια».