Τον ενθουσιασμό του για την παρθενική συμμετοχή του Λαυρίου στην Basket League εξέφρασε ο Γιάννης Ψαράκης.
 
Ο πρόεδρος των νεοφώτιστων αναφερόμενος στην άνοδο της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία, παραδέχθηκε πως ήταν κάτι που δεν περίμεναν οι άνθρωποι του Λαυρίου, γι’ αυτό άλλωστε απομένουν ορισμένες λεπτομέρειες προς διευθέτηση -γηπεδικό, έκδοση ΑΦΜ κ.ά-, όπως είπε. Επίσης, μίλησε για το ρόστερ της νέας σεζόν, τον προπονητή Χρήστο Σερέλη, τον οποίο εμπιστεύεται απόλυτα, αλλά και τον κόσμο της ομάδας.
 
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Ψαράκης στον ΣΠΟΡ FM 94,6:
 
Για την άνοδο του Λαυρίου στην Basket League: «Δεν το περιμέναμε. Και ήμασταν σε μία διαδικασία που το βράδυ δεν ξέραμε τι θα γίνει την επόμενη μέρα. Αυτό μας ταλαιπώρησε ψυχολογικά, αλλά και στο στήσιμο της ομάδας γιατί δεν ξέραμε σε ποια κατηγορία θα παίζαμε. Χάσαμε πολύ χρόνο. Όμως, τέλος καλό κι όλα καλά και δεν παραπονιόμαστε. Εμείς τρέχουμε αυτή τη στιγμή για τις διαδικασίες, όπως να είναι σωστό το χτίσιμο της ομάδας. Υπάρχουν θέματα που τρέχει η διοίκηση. Η σύσταση της ΚΑΕ, που ολοκληρώθηκε και αύριο-μεθαύριο παίρνουμε ΑΦΜ. Κάποιες αλλαγές στο γήπεδο, αλλά και το ηλεκτρικό εισιτήριο που όλες οι ομάδες ψάχνονται ακόμη γιατί είναι κάτι καινούριο».
 
Για το κλειστό της ομάδας: «Είναι σε καλή κατάσταση. Χρειάζονται, όμως, κάποιες βελτιώσεις που απαιτεί ο ΕΣΑΚΕ για να παίξουμε στην επαγγελματική κατηγορία. Είμαστε τυχεροί γιατί παίζουμε εκτός έδρας το πρώτο παιχνίδι στο πρωτάθλημα και έτσι θα έχουμε μία εβδομάδα παραπάνω».
 
Για τον κόσμο: «Είναι συγκινητικό αυτό συμβαίνει και δεν το περιμέναμε να αγκαλιάσει ο κόσμος έτσι αυτή την προσπάθεια. Είναι μικρή πόλη, αλλά κατάφερε κάτι πολύ μεγάλο. Εν γένει είναι ποδοσφαιρόφιλη περιοχή».
 
Για το αγωνιστικό κομμάτι: «Ο Φάρος είναι μια καταπληκτική ομάδα, που τον είχαμε αντιμετωπίσει στο Κύπελλο. Τώρα παίζουμε ένα φιλικό με το Ρέθυμνο για να τεστάρουμε τις δυνατότητές μας. Η ομάδα δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη τις προπονήσεις της. Έχουμε ακόμη δρόμο, ο κόουτς βλέπει πράγματα, αλλά ακόμη θέλουμε δουλειά. Συζητάμε για όλα, ακόμη και για τις προσθήκες, αλλά όλα εξαρτώνται από τον προπονητή. Τον εμπιστευόμαστε απόλυτα, γιατί είναι εκείνος που μας ανέβασε στην κατηγορία. Είμαστε προσγειωμένοι και ξέρουμε που πατάμε. Κάνουμε την τρέλα μας όλο αυτό τον καιρό. Πάντα είχαμε νοικοκυρεμένο μπάτζετ και δεν κάναμε ποτέ υπερβολές. Πιστεύουμε στους παίκτες που έχουμε και με αυτό θα πορευτούμε. Όπως έγινε πέρυσι που όλοι μας είχαν στις ομάδες που θα έπεφταν, αλλά στο τέλος φτάσαμε να διεκδικούμε το πρωτάθλημα».