Το πρωί της Τρίτης (14/12), το Λαύριο ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την απόκτηση του άλλοτε παίκτη του ΝΒΑ, του Terrance Ferguson, ενισχύοντας έτσι άρδην τα φτερά του με την προσθήκη ενός τόσο αθλητικού περιφερειακού.

Το κύριο προσόν του γεννημένου στην Tulsa wing δεν είναι άλλο από την εκρηκτικότητα και την αθλητικότητα που τον χαρακτηρίζει -όπλα που ανέκαθεν τον είχαν μετατρέψει σε έναν από τους κορυφαίους dunkers όχι μονάχα στο ΝΒΑ αλλά στις ΗΠΑ γενικότερα, όταν θεωρείτο ο καλύτερος στο είδος του σε High School και AAU πριν μετακομίσει στην Αυστραλία.

 

 

Όσον αφορά το ΝΒΑ, ο 23χρονος παίκτης διένυσε την πιο μεστή σεζόν του με τη φανέλα των Oklahoma City Thunder το 2018-19 -όταν ήταν δευτεροετής ακόμα- όταν αποτέλεσε ένα πολύ σημαντικό γρανάζι στο πλευρό των Paul George και Russell Westbrook σε άμυνα και επίθεση -σε μια πορεία που σταμάτησε στον πρώτο γύρο των Playoffs της Δύσης κόντρα στους Portland Trail Blazers.

Εκείνη τη χρονιά, εκτός από 7 πόντους και 2 ριμπάουντ, μέτρησε ακόμα και 24 καρφώματα σε 74 παιχνίδια, με το θέαμα να είναι ένα άκρως σημαντικό γρανάζι στο παιχνίδι του.
Όπως θα διαπιστώσετε, εκτός από τα τρομερά του άλματα είναι και ένας εξαιρετικός cutter και off ball dunker, κάτι που θα αποβεί ιδιαίτερα καίριο σε μια περιφέρεια με το IQ των Βασίλη Μουράτου και Tyson Carter.