Τους πέντε ξένους παίκτες που θα αγωνιστούν στο νέο πρωτάθλημα της Basket League έκλεισε το Λαύριο, προσθέτοντας άλλους δυο στους τρεις που το basketblog.gr σας είχε αναφέρει.

Έτσι, στην ομάδα της Ανατολικής Αττικής θα αγωνιστεί ο Ζαμάλ Νίξον (1,86 – 26 ετών), ο οποίος την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην Γερμανία με τον Φοίνιξ Χάγκεν έχοντας σε 32 παιχνίδια 10,2 πόντους και 3,3 ασίστ κατά μέσο όρο, ενώ έχει αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο του Χιούστον, ενώ έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις στα πρώτα φιλικά της ομάδας.

Επίσης, στο Λαύριο θα αγωνίζονται οι οι Τζερόμ Χιλ και Ουσμάν Κρουμπάλι. Ο Χιλ είναι απόφοιτος του Gardner Webb University και ετοιμάζεται για τη πρώτη του… περιπέτεια στην Ευρώπη. Είναι 21 ετών με ύψος 1.96 και αγωνίζεται τόσο σαν σούτιγκ γκαρντ όσο και σαν σμολ φόργουορντ. Ο Κρουμπάλι είναι πιο έμπειρος (27, 2.01) και αγωνίζεται ως φόργουορντ. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια και είναι επίσης Αμερικάνος με καταγωγή από τη Γκάμπια.

Ο τέταρτος Αμερικανός παίκτης είναι ο Μπράντον Γιάνγκ (1,93 – 24 ετών) ο οποίος το 2014 αποφοίτησε από το κολέγιο De Paul, έχοντας την τελευταία του χρονιά 16,3 πόντους κατά μέσο όρο με 4,2 ριμπάουντ και 3,5 ασίστ. Από τον Φεβρουάριο του 2015 αγωνίστηκε στο NBDL με τους Texas Legends έχοντας 6,1 πόντους, 2,6 ριμπάουντ και 2,2 ασίστ κατά μέσο όρο. Αυτή θα είναι η πρώτη του δουλειά…στην Ευρωπαϊκή ήπειρο.

Τελευταίος στην λίστα των ξένων παικτών που θα έχει στην διάθεση του ο Χρήστος Σερέλης, είναι ο Βρετανός Άσλεϊ Χάμιλτον (2,01 – 27 ετών), ο οποίος είναι γεννημένος στο Αμβούργο της Γερμανίας, και έχει συμμετοχές σε όλες τις Εθνικές ομάδες της Βρετανίας. Ο Χάμιλτον από το Loyola Mary το 2013, ενώ μετά από την Ιταλία βρέθηκε την περσινή σεζόν στην Ουκρανία όπου αγωνίστηκε με Τσερκάσι Μόνκεϊς έχοντας 14,8 πόντους και 6,4 ριμπάουντ ανά μέσο όρο, στην πρώτη κατηγορία της χώρας.

Στο collage είναι οι Μπράντον Γιάνγκ και Άσλεϊ Χάμιλτον