Γεμάτο ήταν το χθεσινό(15/9)  πρόγραμμα της Κύμης καθώς αρχικά τελέστηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός, ενώ στην συνέχεια διεξήχθη το πρώτο από τα 2 φιλικά με την ΑΕΚ Λάρνακας, η οποία επικράτησε με σκορ 79-64.

 Το δεύτερο παιχνίδι διεξάγεται σήμερα στις 19:00 στο κλειστό Κύμης «Νίκος Μαρίνος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κύμης:

Αγιασμός

Μία περίπου ώρα πριν την φιλική αναμέτρηση της Κύμης SEAJETS με την ΑΕΚ Λάρνακας, τελέστηκε στο κλειστό Γυμναστήριο Κύμης “Νίκος Μαρίνος” ο καθιερωμένος Αγιασμός της ομάδας μας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος της ΚΑΕ Αλέξανδρος Θεοδώρου, η Ρούλα Θεοδώρου, μέλη της διοίκησης, σύσσωμο το τεχνικό επιτελείο, οι παίκτες, καθώς και φίλαθλοι του Γυμναστικού. Μετά το πέρας της τελετής, ο Πάτερ Γεώργιος έδωσε συγχαρητήρια για τις μέχρι τώρα επιτυχίες, ευχήθηκε ευόδωση των νέων στόχων της ομάδας μας και πάνω από όλα υγεία σε όλους τους αθλητές.

Το παιχνίδι

Ο κόουτς της Κύμης SEAJETS κ. Βασίλης Μπρατσιάκος είχε να αντιμετωπίσει πριν το παιχνίδι τις απουσίες δύο παικτών του, του Ψαθά και του Σχίζα, αλλά και του Πάμπλαντ που έχει ακόμα υποχρεώσεις με την Εθνική Σουηδίας. Κατά την διάρκεια της αναμέτρησης “έχασε” και τον Κωνσταντακόπουλο που αποχώρησε τραυματίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστεί το ροτέισον στους εναπομείναντες 10 παίκτες, οι οποίοι όσο περνούσαν τα δεκάλεπτα έδειχναν σημάδια κόπωσης. Η ΑΕΚ Λάρνακας από την άλλη είναι σαφώς πιο έτοιμη ομάδα, καθώς βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο της προετοιμασίας, με τα προκριματικά του Champions League να αρχίζουν σε λίγες ημέρες. Όλα τα παραπάνω εξηγούν την εικόνα του χθεσινού φιλικού, το οποίο ήταν ντέρμπι για τρία δεκάλεπτα αλλά στο τέταρτο οι φιλοξενούμενοι Κύπριοι εκμεταλλεύτηκαν την κόπωση των αντιπάλων τους και ξέφυγαν στο σκορ. Πάντως το αγωνιστικό πρόσωπο των παικτών του κόουτς Μπρατσιάκου στις πρώτες περιόδους ήταν ιδιαιτέρως ενθαρρυντικό, αφού όσο είχαν δυνάμεις κατάφερναν να μένουν κοντά στο σκορ και να είναι ιδιαιτέρως ανταγωνιστικοί απέναντι σε μια πολύ ποιοτική ομάδα.

Τα Δεκάλεπτα:17-22, 37-45, 55-62, 64-79