Αυτή είναι η 4η μετεγγραφή Αμερικανού για την Κύμη, με τον νέο προπονητή της ομάδας, Γιάννη Καστρίτη, να θέλει να δημιουργήσει ένα άκρως ανταγωνιστικό και αθλητικό ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν. Ο Σμιθ είναι 26 ετών και προέρχεται από το Οχάιο Στέιτ, ενώ έχει αγωνιστεί στο παρελθόν τόσο στις ιταλικές Μπάσκετ Μπαρτσελόνα και Ρεκάντι όσο και στην ουγγρική Κόρμεντ, με την οποία αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν στο Europe Cup.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας:

«Η διοίκηση της ΚΑΕ Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης ανακοινώνει την συμφωνία της με τον αθλητή Lenzelle Smith, ο οποίος την σεζόν 2017-18 θα αγωνίζεται με την φανέλα της ομάδας μας.

Ο Lenzelle Smith είναι 26 ετών, γεννημένος στις 3 Οκτωβρίου του 1991, έχει ύψος 1.94μ. και αγωνίζεται κυρίως ως small forward και ως shooting guard. Την περασμένη σεζόν έπαιξε στην Ουγγαρία με την Kormend, με την οποία συμμετείχε και στο Europe Cup, όπου είχε μάλιστα πολύ καλή παρουσία(12,8 πόντους και 6,5 ριμπάουντ κατά μ.ο.).

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας άρχισε την καριέρα του στο Ohio State, από όπου αποφοίτησε το 2014 έχοντας στην senior σεζόν του 11 πόντους και 5 ριμπάουντ ανά αγώνα. Μετά την αποφοίτηση του έπαιξε για μία χρονιά στους Erie BayHawks στην D-League, ενώ την σεζόν 2015-16 ήρθε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και φόρεσε την φανέλα της ιταλικής Basket Barcellona και για λίγα παιχνίδια στο τέλος της σεζόν της επίσης ιταλικής Recanati. Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, τελευταίος αγωνιστικός σταθμός του Lenzelle Smith πριν την Κύμη ήταν η ουγγρική Kormend.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο νέος παίκτης της Κύμης αναμένεται να αφιχθεί στην χώρα μας και να γίνει κάτοικος Χαλκίδας για την σεζόν 2017/18. Του ευχόμαστε υγεία και είμαστε σίγουροι ότι θα αποδειχθεί ένα σημαντικό «εργαλείο» στα χέρια του κόουτς Καστρίτη».