Αναλυτικά η ενημέρωση της ευβοϊκής ομάδας:

«Σήμερα στα σχολεία της χώρας μας εορτάστηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, η οποία με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας έχει καθιερωθεί την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου. Επ’ ευκαιρία λοιπόν της συγκεκριμένης ημέρας αντιπροσωπεία του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης, αποτελούμενη από τον πρόεδρο της ΚΑΕ κ. Αλέξανδρο Θεοδώρου, τον τιμ μάνατζερ Γιώργο Γυφτονικολό και τους αθλητές Ανδρέα Γλυνιαδάκη, Σωτήρη Μανωλόπουλο και Λευτέρη Μητσιμπόνα, επισκέφτηκε σχολεία της Κύμης και συμμετείχε στον εορτασμό.

Αρχικά, μετά από πρόσκληση της προέδρου της τοπικής κοινότητας Οξυλίθου κυρίας Κλαίρης Κάτσαρη, η αντιπροσωπεία της ομάδας μας, συνοδευόμενη από τον προπονητή της ακαδημίας μας κ. Γιώργο Τσακοφίτη,  βρέθηκε στο δημοτικό σχολείο του χωριού. Εκεί οι παίκτες μας μίλησαν στα παιδιά για τον αθλητισμό και ειδικότερα για το άθλημα του μπάσκετ, ενώ δεν παρέλειψαν να τους κάνουν και μια μικρή επίδειξη στο γηπεδάκι του προαυλίου του σχολείου. Πριν αποχωρήσουν, οι μαθητές και οι δάσκαλοι κέρασαν τους αθλητές και τους έκαναν δώρο ένα ξύλινο καραβάκι.

Στην συνέχεια, ο πρόεδρος, ο τιμ μάνατζερ και οι παίκτες της ομάδας μας ανέβηκαν στην πόλη της Κύμης και επισκέφτηκαν το γυμνάσιο. Εκεί τους υποδέχτηκαν η διευθύντρια και οι καθηγητές, ενώ η γυμνάστρια του σχολείου κ. Αθηνά Ζαφειροπούλου τους καλωσόρισε και τους παρουσίασε στους μαθητές. Πρώτος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο κ. Θεοδώρου, ενώ αμέσως μετά και οι τρεις παίκτες έλυσαν όλες τις απορίες των μαθητών για τον επαγγελματικό αθλητισμό. Ιδιαίτερης υποδοχής έτυχε ο Λευτέρης Μητσιμπόνας, ο οποίος κατάγεται από την Κύμη, ήταν μαθητής στο συγκεκριμένο Γυμνάσιο, ενώ όπως σημείωσε και η κ. Ζαφειροπούλου εδώ ήταν και η «μπασκετική του εκκίνηση».

Όπως έχουμε αναφέρει ξανά, η ομάδα του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης βρίσκεται πάντοτε κοντά στα παιδιά, καθώς θεωρούμε ότι ο αθλητισμός συμβάλλει αποφασιστικά στη σωστή διαπαιδαγώγηση της νεολαίας. Πέρσι καθιερώσαμε επισκέψεις στο σχολεία της περιοχής μας, με σκοπό να φέρουμε τα παιδιά σε άμεση επαφή με τους αθλητές, να τους γνωρίζουν και να βοηθήσουν με τον τρόπο τους στην διάδοση του Αθλητικού Ιδεώδους και των αρχών που αυτό πρεσβεύει. Σήμερα εγκαινιάσαμε λοιπόν τις επισκέψεις μας στα σχολεία για την φετινή σεζόν, επισκέψεις που θα συνεχιστούν σε όλη την διάρκεια της χρονιάς, με στόχο να βρεθούμε σε όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία».

 

Tags:
Α1 Κύμη