Νέος, επιτυχημένος και πολλά υποσχόμενος παράγοντας, ο Αλέξανδρος Θεοδώρου έχει μπει για τα καλά στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια, κλέβοντας την παράσταση με τα απίστευτα επιτεύγματα του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης.

Από τα… αρχεία της ΕΣΚΑΣΕ, στα μεγάλα σαλόνια! Οι Κουμιώτες “κατάπιαν” σε χρόνο ρεκόρ όλες τις κατηγορίες, θυμίζοντας εν πολλοίς του Αμπελόκηπους της δεκαετίας του ’90 και φέτος διάγουν τη δεύτερή τους σεζόν στην Stoiximan.gr Basket League.

Οι συνεχόμενες ήττες δεν πτόησαν την ομάδα της Εύβοιας και χάρη στις δύο εξαιρετικές μεταγραφικές υπερβάσεις της οικογένειας Θεοδώρου, ήρθαν και ισάριθμα ροζ φύλλα στα ντέρμπι επιβίωσης κόντρα σε Πανιώνιο και Τρίκαλα. Πλέον, το μέλλον είναι πιο ευοίωνο και ο εκ των… ηθικών αυτουργών αυτής της προσπάθειας ξετυλίγει το “κουβάρι” και δίνει απαντήσεις για όλα όσα απασχολούν τόσο τους οπαδούς της ομάδας, όσο και γενικότερα το φίλαθλοι κοινό του μπάσκετ, που έχει ανάγκη από παράγοντες με μεράκι και φρέσκες ιδέες σαν τον Αλέξανδρο Θεοδώρου. To βραβείο ήθους, εξάλλου, μόνο τυχαίο δεν ήταν!

Αναλυτικά η συνέντευξη που μας παραχώρησε:

Μετά από ατυχή αποτελέσματα ήρθε η λύτρωση με 2 σερί νίκες…

Δεν μπορούμε να μιλάμε ακριβώς για ατυχή αποτελέσματα. Εμείς δημιουργήσαμε μια εντελώς καινούρια ομάδα το καλοκαίρι και ήταν λογικό να χρειαστούμε ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να είμαστε απολύτως έτοιμοι, διάστημα που επεκτάθηκε λίγο από τους τραυματισμούς σημαντικών παικτών. Επιπλέον, είχαμε να αντιμετωπίσουμε και το πολύ δύσκολο πρόγραμμα των πρώτων αγωνιστικών, οπότε δημιουργήθηκε μία εικόνα για την ομάδα μας που δεν αντικατόπτριζε σε καμία περίπτωση την πραγματικότητα. Στην ουσία μιλάμε για μία μόλις ήτα που μπορεί να θεωρηθεί «γκέλα», αυτή απέναντι στην Λάρισα. Οι δύο νίκες ήταν μία ψυχολογική «ένεση», αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε για λύτρωση. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας, βλέπουμε τον τρόπο που δουλεύει στις προπονήσεις και ήμασταν σίγουροι ότι θα έρθουν γρήγορα τα θετικά αποτελέσματα!

Τα δύο μεταγραφικά αποκτήματα, ο ΜακΦάντεν και ο Κάιζερ σας δικαίωσαν κόντρα σε Πανιώνιο και Τρίκαλα, αντίστοιχα…

Πρόκειται αναμφίβολα για δύο πολύ καλούς παίκτες που τους επιλέξαμε γιατί πιστεύαμε ότι μπορούν να μας βοηθήσουν. Πράγματι, με την βοήθεια του τεχνικού επιτελείου και των συμπαικτών τους προσαρμόστηκαν πολύ γρήγορα και συνέβαλαν τα μέγιστα στις νίκες επί του Πανιωνίου και των Τρικάλων. Δεν ήταν όμως μόνο αυτοί, όλα τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις απαιτήσεις αυτών των παιχνιδιών και είχαν όλοι την δική τους συνεισφορά για να φύγουμε νικητές από δύο πολύ σκληρές έδρες. Ως ομάδα βασιζόμαστε στο σύνολο και αυτό αποδείχτηκε από το ότι δεν φάνηκε να μας επηρεάζει στα Τρίκαλα η απουσία του Τζόουνς, ενός πολύ σημαντικού παίκτη για εμάς.

Πώς βλέπεις τη συνέχεια του πρωταθλήματος;

Όσο περνάει ο καιρός και εξελίσσεται το πρωτάθλημα περιμένω τα παιχνίδια να γίνονται όλο και πιο αμφίρροπα και περισσότερο συναρπαστικά. Για την Κύμη, όπως ανέφερα και προηγουμένως, είμαστε μια καινούρια ομάδα, που όσο περνάει ο καιρός θα «δένει» όλο και περισσότερο αγωνιστικά. Είμαι πολύ αισιόδοξος για την εικόνα που θα παρουσιάζουμε στο παρκέ και για την τελική μας θέση στην κατάταξη.

Η περσινή σας εμπειρία σας έχει κάνει πιο σοφούς;

Είναι δεδομένο ότι με την εμπειρία γίνεσαι σοφότερος. Πέρσι ήμασταν «άβγαλτοι» στην Α1, βρεθήκαμε σε «αχαρτογράφητα νερά» για εμάς. Προσπαθήσαμε όμως πάρα πολύ κι αν και πέσαμε κατευθείαν στα βαθιά, καταφέραμε τελικά να…κολυμπήσουμε. Φέτος γνωρίζουμε καλύτερα πρόσωπα, καταστάσεις και διαδικασίες, οπότε όλα γίνονται με μεγαλύτερη ευκολία.

Σε τι επίπεδο θεωρείς ότι βρίσκεται η Stoiximan.gr Basket League;
Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι διαχρονικά ένα από τα πιο δύσκολα στην Ευρώπη. Υπάρχουν έμπειρες ομάδες, με εξαιρετικούς προπονητές και με ποιοτικούς παίκτες. Επίσης και οι Έλληνες φίλαθλοι είναι γνώστες του αθλήματος, έχουν απαιτήσεις από το πρωτάθλημα και βοηθούν στην βελτίωση του. Σίγουρα ξεχωρίζουν δύο ομάδες, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, και οι υπόλοιποι όμως έχουν δυνατά σύνολα που μπορούν να παίξουν πολύ καλό μπάσκετ και να φέρουν τον κόσμο στα γήπεδα, που αυτό είναι και το ζητούμενο!

Ποιο είναι το πλάνο για τα επόμενα χρόνια, πού μπορείτε να φτάσετε;
Το ζητούμενο για εμάς είναι η καθιέρωση στην Α1. Φυσικά θέλουμε και κάθε χρόνο να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι από τον προηγούμενο, χωρίς όμως να δημιουργούμε μεγαλεπήβολες προσδοκίες που ίσως να θεωρηθούν απατηλές. Πατάμε γερά στα πόδια μας, δουλεύουμε διαρκώς για το καλό της ομάδας και από εκεί και έπειτα θα δούμε που μπορούμε να φτάσουμε.

Ποια είναι η αντιμετώπιση της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών αρχών απέναντι στην ομάδα; Ο κόσμος σας στηρίζει όσο θα θέλατε;
Η αλήθεια είναι ότι η Κύμη μοιάζει να είναι ιδιάζουσα περίπτωση ομάδας. Προερχόμαστε από την Κύμη, αλλά τις τελευταίες δύο περιόδους εδρεύουμε στην Χαλκίδα. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα μπέρδεμα. Εκπροσωπούμε όχι μόνο την Εύβοια, αλλά όλη την Περιφέρεια μας στην κορυφαία κατηγορία μπάσκετ της χώρας και είμαστε περήφανοι για αυτό. Όσο ήμασταν στην Κύμη είχαμε μεγάλο δέσιμο με την τοπική κοινωνία και αυτό αποδεικνύεται και από το ότι οι Κουμιώτες βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό μας και στην τωρινή μας έδρα. Από την άλλη, το να μας αγκαλιάσει και η τοπική κοινωνία της Χαλκίδας ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς, στοίχημα που από ότι φαίνεται το κερδίζουμε! Βλέπουμε όλο και περισσότερους καινούριους φιλάθλους να έρχονται στο γήπεδο, να χαίρονται με τις επιτυχίες μας και να λυπούνται στις ήττες μας! Αυτό μας δημιουργεί και υψηλό αίσθημα ευθύνης, αφού οφείλουμε να σταθούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης πους μας δείχνουν οι φίλαθλοι μας. Όσον αφορά τις τοπικές αρχές, δεν έχουμε κανένα παράπονο από τον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν. Έχουν ανταποκριθεί σε όλα μας τα αιτήματα και προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες που δημιουργούνται.

Πώς ήταν το ταξίδι προς τα μεγάλα σαλόνια; Το περιμένατε να επιτευχθούν τόσο μεγάλοι στόχοι;
Ήταν ένα πολύ όμορφο ταξίδι! Ξεκινήσαμε το 2010 από το Γ τοπικό και μέσα σε 6 χρόνια φτάσαμε στην Α1! Αυτό που λέγαμε είναι ότι δεν προλαβαίναμε καλά καλά να προσαρμοστούμε σε μια κατηγορία και την αφήναμε για να πάμε παραπάνω! Είχαμε βάλει εξαρχής μεγάλους στόχους, μιλάγαμε για Α1 και κάποιοι μας έλεγαν «τρελούς». Εμείς ξέραμε όμως ότι η επιτυχία μας δεν ήταν τυχαία και ότι οι βλέψεις μας δεν ήταν «όνειρα θερινής νυκτός». Είχαμε θέσει από νωρίς στέρεες βάσεις, δουλεύαμε πολύ και σε επαγγελματικό επίπεδο , οπότε περιμέναμε να δρέψουμε τους καρπούς των κόπων μας. Η αλήθεια είναι ότι ίσως δεν περιμέναμε ούτε εμείς να είναι τόσο άμεση η ευόδωση του μεγάλου μας στόχου!

Θα συνεχίσετε για πολλά χρόνια ακόμα να είστε στο κλειστό πλέον γκρουπ των λίγων …τρελών που δαπανούν τόσα χρήματα για την ομάδα χωρίς ανταπόδοση;
Καταρχάς, θεωρώ ότι είναι μεγάλη ανταπόδοση για εμάς η αγάπη που δείχνει ο κόσμος στην ομάδα μας. Η δαπάνη όντως είναι πολύ μεγάλη και για αυτό συνιστά μεγάλη βοήθεια η συνεισφορά των χορηγών μας, τόσο των μεγάλων όσο και των πιο μικρών, και τους ευχαριστώ προσωπικά όλους θερμά! Είμαι πεπεισμένος ότι με την πάροδο των χρόνων θα εκτιμήσουν όλο και περισσότεροι την αξιοπιστία και την σοβαρότητα της ομάδα μας, σε συνδυασμό με το υψηλό ποιοτικό επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος, και θα αποφασίσουν να γίνουν σύμμαχοι μας και να συνδράμουν στην προσπάθεια μας.