Αύριο Σάββατο (1/10), στις 17:00, η Κύμη φιλοξενείται στην Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο για την 3ηαγωνιστική της Β΄Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο Νέας Σμύρνης, στην οδό Αρτάκης, με τον νικητή να παίρνει την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τον Άρη.

Ο Γιώργος Λημνιάτης, ένας εκ των δύο βοηθών του κόουτς Μπρατσιάκου στον πάγκο της Κύμης, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

«Καταρχάς, αύριο αντιμετωπίζουμε μια από τις πλέον ιστορικές ομάδες του ελληνικού μπάσκετ, που έχει μεγάλη παράδοση στον χώρο. Βάσει της ιστορίας του, οφείλουμε να σεβόμαστε απόλυτα τον Πανιώνιο, ενώ προσωπικά θεωρώ ότι η πραγματική του θέση  είναι στην Α1. Ο σεβασμός για τον οποίο μίλησα αφορά και την φετινή πολύ καλή ομάδα του Πανιωνίου, η οποία απαρτίζεται από έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες. Έτσι όπως είναι διαμορφωμένο το πρόγραμμα του Κυπέλλου, δεν είχαμε πολύ χρόνο να δουλέψουμε ενόψει Πανιωνίου. Γνωρίζουμε όμως πως απέναντι μας θα βρούμε πολύ έμπειρους παίκτες που ξέρουμε τις αγωνιστικές ιδιαιτερότητες τους, ενώ έχουμε και εικόνα από κάποια φετινά φιλικά. Από όλα αυτά έχει γίνει αντιληπτό σε όλους μας ότι έχουμε πολύ δύσκολο έργο το Σάββατο, το οποίο γίνεται δυσκολότερο από την παρουσία των φιλάθλων του Πανιωνίου».

Για το κομμάτι της τακτικής και τις βλέψεις της Κύμης στο Κύπελλο: «Πρέπει να ανοίξουμε τον ρυθμό, καθώς ο αντίπαλος επιλέγει το πιο αργό παιχνίδι, ενώ θα δώσουμε έμφαση και στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων παικτών. Επιπλέον οφείλουμε να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, γνωρίζοντας ότι ο Πανιώνιος έχει έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ. Κάνοντας όλα αυτά σωστά, πιστεύω ότι η «τύχη» του παιχνιδιού θα είναι στα δικά μας χέρια. Τέλος, θέλω να πω ότι το Κύπελλο είναι ένας θεσμός που μας προετοιμάζει για το πρωτάθλημα που είναι σίγουρα η προτεραιότητα μας, αλλά τώρα βλέπουμε ότι έχουμε την ευκαιρία να φτάσουμε στα προημιτελικά. Αυτή θα είναι μια σημαντική επιτυχία για μια νεοφώτιστη ομάδα όπως εμείς. Θέλουμε να δώσουμε αυτήν την χαρά στους φίλαθλους μας!»