Ο Βασίλης Μπρατσιάκος, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη-παραμονή επί του Απόλλωνα, μοίρασε συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες, ενώ εξήγησε γιατί ο πρόεδρος της Κύμης, Αλέξανδρος Θεοδώρου είναι… μάγκας.

Αναλυτικά
«Νομίζω ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη βραδιά μας στα 5 χρόνια που είμαι στην ομάδα. Θεωρώ ότι η παραμονή μας είναι ένα μικρό θαύμα, αφού δεν πιστεύω ότι άλλη ομάδα θα άντεχε τόσα απρόοπτα και τόσες ατυχείς καταστάσεις που συνέβησαν σε εμάς όλη την χρονιά.

Η Κύμη σαν ομάδα έχει μέταλλο, είναι οικογένεια και έχει αποδείξει διαχρονικά ότι όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, όταν αγαπάς τον προπονητή και τους παίκτες σου, μπορείς να περιμένεις την επιτυχία. Εγώ θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο μας, τον Αλέξανδρο Θεοδώρου, γιατί για μια ακόμη χρονιά απέδειξε πόσο μάγκας είναι. Διότι παρ’ όλες τις Σειρήνες όλης της χρονιάς να διώξει τον προπονητή του, εκείνος τον κράτησε και κατάφερε να σωθεί.

Όπως γίνεται κάθε χρόνο έτσι έγινε και φέτος. Τα προηγούμενα χρόνια που ήμουν στην Κύμη κάθε χρόνο παίρναμε το πρωτάθλημα, φέτος είχαμε στόχο την παραμονή και το πετύχαμε. Θεωρώ ότι η γλύκα είναι η ίδια».

Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Σιγκούνας τόνισε: «Έγινε ένα μεγάλο παιχνίδι σήμερα, πραγματικά ακόμα δεν μπορώ να ηρεμήσω. Χαίρομαι που ήμαστε τελικά εμείς αυτοί που φεύγουμε από το γήπεδο με το τεράστιο χαμόγελο της παραμονής. Ίσως αυτή να είναι η μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία αυτής της ομάδας. Θέλω να δώσω αρχικά συγχαρητήρια στην ομάδα του Απόλλωνα, που στάθηκε στο ύψος της. Είναι ένα άκρως υπολογίσιμο σύνολο, με τον κόουτς Σκουρτόπουλο να έχει κάνει πολύ καλή δουλειά.

Σήμερα νομίζω ότι ο κόσμος που ήταν στο γήπεδο και αυτός που είδε το ματς από την τηλεόραση απόλαυσε ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου. Επίσης θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου και στον κόσμο του Απόλλωνα, που ήρθε εδώ, βοήθησε στο να δημιουργηθεί πολύ ωραία ατμόσφαιρα, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Σε τέτοια ματς κάποιος πρέπει να κερδίσει και κάποιος να χάσει και χαίρομαι που τελικά εμείς πήραμε το ροζ φύλλο αγώνα. Είχαμε δουλέψει πάρα πολύ μέσα στην εβδομάδα, αλλά το σημαντικότερο κομμάτι δεν είναι οι τακτικές αλλά η καρδιά και το πάθος που θα δείξεις μέσα στο παιχνίδι. Νομίζω ότι σήμερα έπεσαν κορμιά στο παρκέ, νομίζω υπερβάλλαμε όλοι τον εαυτό μας δίνοντας παραπάνω από το 100%, όπως και χρειάζεται σε τέτοια παιχνίδια.

Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί από πέρσι στην ομάδα έχουμε τραβήξει μεγάλο δρόμο για να την φέρουμε εδώ που την έχουμε φτάσει και χαίρομαι που έβαλα και εγώ το λιθαράκι μου για να παραμείνει η ομάδα στην Α1, όπου και της αξίζει να βρίσκεται. Από την αρχή της χρονιάς είχαμε πολλές ατυχίες και νομίζω ότι στο τέλος βγήκαμε πολύ πιο δυνατοί μέσα από αυτές τις ατυχίες.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον φίλαθλο κόσμο μας που μας έχει υποστηρίξει σε όλα τα παιχνίδια μας. Είτε παίζαμε μέσα στο σπίτι μας είτε εκτός έδρας ήταν πάντα δίπλα μας και ήταν ο 6ος μας παίκτης δίνοντας μας συνεχώς ενέργεια. Τους αφιερώνω αυτήν την νίκη και του περιμένουμε και την νέα σεζόν στο πλευρό μας».

Για τον ελληνικό κορμό της ομάδας και την δική του εξέλιξη μέσα από τον Γυμναστικό: «Σαφώς ο επαγγελματίας αθλητής κοιτάει την εξέλιξη της καριέρας του. Το θετικό εδώ είναι ότι η προσωπική επιτυχία έρχεται μέσα από την επιτυχία της ομάδας. Με αυτόν τον τρόπο ένας επαγγελματίας αθλητής μπορεί να θέσει τον πήχη ψηλότερα.

Από εκεί και πέρα, εμένα ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης μου έχει χαρίσει τα τελευταία δύο χρόνια τις πιο δυνατές στιγμές που έχω ζήσει στην καριέρα μου και αυτό είναι η αλήθεια μέσα από την καρδιά μου. Ο ελληνικός κορμός της ομάδας έχει βοηθήσει πολύ φέτος την ομάδα μας και σε αυτό έπαιξε ρόλο η εμπιστοσύνη του προπονητή μας στα δύσκολα. Όταν υπάρχει αυτό το δέσιμο μπαίνεις στο παρκέ για να τα δώσεις όλα για την φανέλα, για αυτόν τον άνθρωπο που σε στηρίζει, για τον εαυτό σου, για τους συμπαίκτες σου και για όλο τον κόπο που κάνατε μαζί όλη την χρονιά».