Με πρωτοβουλία του προέδρου της η ΚΑΕ Κύμη επισκέφθηκε σήμερα (28/11) το Κέντρο Ειδικών Ατόμων “Η Χαρά”. Η ομάδα είχε την ευκαιρία να γνωρίσει το πολύ σημαντικό έργο αλλά και να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις του οικοτροφείου στην Παλλήνη. 

Το ειδικό αυτό κέντρο φιλοξενεί παιδιά με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης προσφέροντας στέγη αλλά και φροντίδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Μια από τις πλέον ουσιαστικές και εποικοδομητικές επισκέψεις του πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης. Μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της ΚΑΕ κ. Αλέξανδρου Θεοδώρου, αντιπροσωπεία της ομάδας μας βρέθηκε στο Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το πολύ σημαντικό έργο που επιτελείται εκεί από το ειδικά καταρτισμένο προσωπικό. Το Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» είναι ένα οικοτροφείο που στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του στην Παλλήνη φιλοξενεί παιδιά με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης που έχουν ανάγκη για ιδιαίτερες συνθήκες διαβίωσης, προσφέροντας τους στέγη και εξειδικευμένη φροντίδα εφ’ όρου ζωής.

Αρχικά, όταν αφίχθη η αντιπροσωπεία της Κύμης τους υποδέχτηκε η διευθύντρια του «Η Χαρά», μέλη του προσωπικού και γονείς που τα παιδιά τους φιλοξενούνται στο Κέντρο. Πρώτο τους μέλημα ήταν να ενημερώσουν αναλυτικά τους αθλητές μας για το έργο, τις δράσεις και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται εκεί. Στην συνέχεια ο αρχηγός της ομάδας μας Σταύρος Τουτζιαράκης έδωσε στους υπευθύνους ως δώρο μια υπογεγραμμένη μπλούζα της Κύμης, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες προσέφεραν απαραίτητα είδη υγιεινής(προσφορά από το κατάστημα σούπερ μάρκετ Proton). Αμέσως μετά οι παίκτες μας ξεναγήθηκαν σε όλα τα δωμάτια του Κέντρου, γνώρισαν τα φιλοξενούμενα παιδιά, μίλησαν μαζί τους και δεν παρέλειψαν να τα καλέσουν σε κάποιο από τα εντός έδρας παιχνίδια μας, ενώ στο τέλος υποσχέθηκαν να επιστρέψουν στους ειδικούς αγώνες που θα πραγματοποιηθούν εκεί τον Μάιο.

Κλείνοντας, με την ευκαιρία θέλουμε να ενημερώσουμε όλους τους ενδιαφερομένους ότι το προσεχές Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί το Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Κέντρου Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» στο Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας”.