Μια παράξενη ιστορία με πολλές… εκδοχές εκτυλίσσεται στη Πάτρα. Πρωταγωνιστές είναι ο πρόεδρος του Προμηθέα και με 5 παιδιά που φαίνεται να αποχώρησαν ή να διώχτηκαν από την παιδική ομάδα των Πατρινών λίγο πριν της παραμονές της τελικής φάσης της ΕΣΚΑ-Η.

Όλα έγιναν πριν από τον πρώτο τελικό της Α΄ Κατηγορίας των Παίδων της ΕΣΚΑ-Η στον οποίο ο Προμηθέας αντιμετώπισε τον Προμηθέα 2014.

Ο Προμηθέας παρατάχθηκε με 8 παίκτες! Πήρε πάντως, τη νίκη με 63-55.

Για την ιστορία στο ματς έπαιξαν:

ΑΣΠ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Μελιγδής): Καρκούλιας 6, Ράγκος 6, Κοσώνης 2, Βασιλόπουλος 18 (1), Βασιλείου 13 (1), Κουρέπης 4, Ταχυρίδης 12, Σιδεράκος 2.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2014 (Τζαμάκος): Κατέβας, Νικολόπουλος 10 (1), Τσόμπος 2, Αραβαντινός, Μαργαλιάς 11, Γκοτσόπουλος 4, Μανουράς 6, Καλλιακούδας 13 (2), Βέρρας 5 (1), Γιόβας, Στεφανάτος 4 (1).

Πως έπαιξε ο Προμηθέας με 8 παίκτες; Έπαιξε γιατί από την ομάδα έφυγαν οι νεαροί παίκτες Αλέξανδρος Οικονόμου, Διονύσης Χατζούλης, Παναγιώτης Δαραμούσκας, Αλκης Κονδύλης και Νίκος Κανελλάκης.

Γιατί έφυγαν και τι έγινε; Εδώ οι εκδοχές είναι πολλές. Η μια αναφέρει ότι τα 5 παιδιά ενημέρωσαν μέσω φυσικά των οικογένειών τους ότι δεν θέλουν να συνεχίσουν στον σύλλογο στην επόμενη σεζόν και ζήτησαν να πάνε στον Απόλλωνα-Εσπερο ΑΟΠΑ.

Αιτία της απόφασής τους φέρεται να ήταν το γεγονός ότι στον Προμηθέα δεν τους… πρόσεχαν πολύ και το βάρος είχε πέσει σε άλλους παίκτες.

Σύμφωνα με την ίδια εκδοχή ο πρόεδρος του Προμηθέα Βαγγέλης Λιόλιος τα… πήρε με την επιθυμία των αθλητών του παιδικού και των οικογενειών τους και αποφάσισε να δείξει την πόρτα της εξόδου στους παίκτες και να τους διώξει από την ομάδα παραμονή των τελικών της Α΄ Κατηγορίας των Παίδων της ΕΣΚΑ-Η.

Η απόφαση αυτή μάλιστα δεν φαινόταν ότι θα κόστιζε στην ομάδα, καθώς η διαφορά του Προμηθέα με τον Προμηθέα 2014 που διεκδικεί τον τίτλο είναι μεγάλη.

Σύμφωνα με ένα άλλο ρεπορτάζ του «pelop.gr» οι παίκτες θα συνεχίσουν  στον Απόλλωνα-Εσπερο ΑΟΠΑ με τις ευλογίες του Προμηθέα. Ο Προμηθέας δηλαδή, όχι μόνο δεν τα πήρε με τους νεαρούς παίκτες, αλλά με τις ευλογίες συμφώνησε να πάνε στον Απόλλωνα-Εσπερο ΑΟΠΑ.

Βέβαια, το τι έγινε και οι παίκτες… εξαφανίστηκαν από τον Προμηθέα παραμονές των τελικών, κανείς δεν το ξέρει, καθώς ο σύλλογος δεν πήρε επίσημη θέση.