Οι Πατρινοί ενισχύονται ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και της συμμετοχής τους στην απαιτητική διοργάνωση του Eurocup. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά ανακοίνωσε την απόκτηση του 27χρονου, Φίλερ, ο οποίος βρέθηκε τη φετινή σεζόν στο δρόμο του Προμηθέα, καθώς τον αντιμετώπισε στον 4ο όμιλο της κανονικής διάρκειας του Basketball Champion League.

Ο Φίλερ γαλουχήθηκε μπασκετικά στο κολέγιο “Florida Gulf Coast” και τη σεζόν 2014-15 βοήθησε την ισπανική Club Ourense Baloncesto να ανέβει από την Α2 στην ACB. Την επόμενη σεζόν αγωνίστηκε με τα χρώματα της Γκρόνιγκεν στην Ολλανδία, με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και ένα σούπερ καπ. Την τελευταία διετία αγωνίστηκε στο Βέλγιο με την Οoστέντε, κατακτώντας επίσης δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και ένα σούπερ καπ Βελγίου.

Ο Αμερικανός που αναδείχθηκε μέλος της καλύτερης αμυντικής ομάδας το 2018 στο Βέλγιο, έρχεται στην Πάτρα ως πρωταθλητής και καλείται να ανεβάσει τον Προμηθέα επίπεδο σε άμυνα και επίθεση. Ο Φίλερ τη φετινή σεζόν είχε 10.1 πόντους και 3.5 ριμπάουντ σε 14 παιχνίδια στο BCL.